Trufe de ciocolata cu nuci

de Julie in Prajituri, 29 Dec 2011 | 5999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 100 g nuci macinate,
  • 3 linguri coniac (rom, whisky),
  • cacao sau ciocolata rasa - pentru finisare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolata cu nuci:

Se pune frisca intr-un vas, se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici. Se aseaza vasul pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se obtine o compozitie uniforma. Se da vasul deoparte si se adauga coniacul si nucile. Pasta obtinuta se lasa la frigider pana cand se incheaga putin.
Se modeleaza apoi, cu mana, mici sfere care se trec fie prin pudra de cacao, fie prin ciocolata rasa.

Se aseaza in hartii individuale si se pastreaza la frigider, pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

VERONICA2607 1

07.03.2012, 19:57

bune

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:11

foarte frumoasa prezentarea

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trufe cremoase