Incepem cu sosul bechamel: Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca in continuu cu un tel. Separat, punem laptele la fiert, dupa care il adaugam putin cate putin in compozitia de unt si faina. La final punem sare si piper dupa gust.
Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg de zeama si...
Se pune laptele la fiert impreuna cu untul. Se adauga sare, iar apoi grisul in ploaie, amestecand cu un tel. Se adauga prosciutto taiat cubulete, parmezanul si se lasa pe foc pana se dezlipeste de pe oala. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, peste care se asaza compozitia. Cu o...
Incepem prin a faramita biscuitii (preferabil cu robotul de bucatarie),peste care adaugam untul topit si zaharul brun.Amestecam bine cu o lingura pana cand biscuitii incep sa se lipeasca intre ei.Ungem o tava cu unt, deasupra punem hartie de copt si abia apoi punem compozitia de biscuiti,apasand...
Se fierbe conopida in apa cu sare, se lasa la scurs, dupa care se taie cubulete.(Mie imi place mai mult asa decat facuta cu blenderul). Se taie ceapa marunt,se amesteca impreuna cu conopida si 2-3 linguri de maioneza.Se potriveste de sare si...pofta buna!!!
Punem drojdia intr-un vas mai mare, adaugam 2 linguri de zahar, laptele cald si 6 linguri faina. Se amesteca totul bine si se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de faina, un ou, zaharul ramas,sarea si in cele din urma untul topit dupa care se framanta aproximativ 5 minute. Se formeaza...
Mixam ouale, apoi adaugam crenvurstii taiati felii, ceapa taiata marunt, rosiile taiate in 4 si cuburile de mozzarella. Amestecam cu o lingura, punem parmezanul ras, sare, piper si apoi dam la cuptorul preincalzit. Cand mozzarella se topeste inseamna ca e gata. Scoatem tava si mai lasam 3 minute,...
Mixam ouale cu zaharul,adaugam si laptele dupa care punem pe bain-marie si lasam pana se ingroasa crema.(Daca nu aveti prea multa rabdare, puteti pune compozitia la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.)Apoi luam de pe foc, adaugam cacaoa si amestecam cu un tel pentru a nu se forma...
Se spala bine carnea si se asaza intr-un vas mai mare. Peste ea se pun urmatoarele: ceapa taiata solzi, morcovul rondele, telina taiata marunt, usturoiul de asemenea si el taiat marunt. Peste toate acestea se adauga vinul, frunzele de dafin, sarea, piperul, boia de ardei dar si putin ulei de...
Mai intai spalam carnea de iepure bine-bine, o proportionam si o punem in apa la fiert. Cand da in clocot, schimbam apa, iar cand incepe iar sa fiarba spumuim bine. In momentul in care carnea este pe jumnatate fiarta, adaugam morcovul taiat rondele, telina si ceapa taiate marunt si lasam sa...
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul. Incorporam albusurile cu galbenusurile, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si esenta de rom, amestecand usor cu un tel de jos in sus. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da la...
Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat, se fac 3 foi care se coc pe dosul tavii unse cu ulei si tapetate cu faina in cuptorul preincalzit.Foile se coc foarte repede, de aceea recomand supravegherea acestora.
Crema este aceeasi ca la eclere si o puteti gasi aici . Se...
Din ulei, bors, zahar, amoniu si faina se framanta un aluat din care se fac 4 foi ce se coc pe dosul tavii.
Se fierbe apa cu 5 linguri de zahar,iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul (in ploaie) si se amesteca in asa fel incat compozitia sa se ingroase ca la budinca.Se ia de pe foc si...
Se pune apa cu uleiul la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecandu-se repede.Se lasa deoparte la racit si se amesteca din cand in cand.Cand s-a racit complet se adauga ouale unul cate unul si se amesteca dupa fiecare in parte cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine....
Se pune apa (laptele) la fiert cu putina faina,sare si o lingurita de ulei.Cand da in clocot se adauga faina in ploaie si se amesteca rapid cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.(eu am adaugat si putina branza in mamaliga,dar nu e obligatoriu) si se lasa la fiert pe foc mic.
Intre timp se...
Punem carnea la fiert. Spumuim bine, dupa care adaugam morcovii, ceapa si telina intregi. Dupa ce totul este fiert bine, adaugam usturoiul pisat si oprim focul. Potrivim de sare. Ceapa se scoate si se arunca, iar cu gelatina se procedeaza conform instructiunilor de pe plic.
Scot carnea si o...
Se amesteca ingredientele si se face un aluat care se lasa la dospit 35-40 minute, dupa care intr-un vas separat se pregateste umplutura.Dupa ce a crescut aluatul,se intinde o foaie pe masa de lucru,asezam umplutura si rulam.Taiem ruloul cam la fiecare 5 cm.Ungem tava cu ulei,o tapetam cu faina...
Se spala carnea si se pune la fiert.Se spumuieste bine si cand e aproape fiarta se adauga ceapa si telina intregi (curatate si spalate) impreuna cu morcovii taiati rondele.In momentul in care legumele sunt fierte, se scot ceapa si telina si se arunca.Se potriveste de sare,insa eu obisnuiesc sa...
Se amesteca toate ingredientele si se pregateste un aluat mai tare. Daca e necesar se mai poate adauga faina. In jumatate din compozitie se poate adauga cacao si se framanta pana capata o culoare maronie. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si cu forme speciale se decupeaza biscuitii (daca nu, se...
Se spala foarte bine lamaile si se taie in jumatate.Se scoate miezul si se lasa deoparte.Se pastreaza 1-2 linguri de miez si de zeama.
Se zdrobesc sardelele cu furculita,peste care se adauga untul frecat spuma, mustarula,miezul si zeama pastrate. Se potriveste cu sare si piper, se pune si...
Timballo bianco
Incepem cu sosul bechamel: Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca in continuu cu un tel. Separat, punem laptele la fiert, dupa care il adaugam putin cate putin in compozitia de unt si faina. La final punem sare si piper dupa gust. Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg de zeama si...
Gnocchi din gris cu sos de smantana
Se pune laptele la fiert impreuna cu untul. Se adauga sare, iar apoi grisul in ploaie, amestecand cu un tel. Se adauga prosciutto taiat cubulete, parmezanul si se lasa pe foc pana se dezlipeste de pe oala. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, peste care se asaza compozitia. Cu o...
Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt
Incepem prin a faramita biscuitii (preferabil cu robotul de bucatarie),peste care adaugam untul topit si zaharul brun.Amestecam bine cu o lingura pana cand biscuitii incep sa se lipeasca intre ei.Ungem o tava cu unt, deasupra punem hartie de copt si abia apoi punem compozitia de biscuiti,apasand...
Salata de conopida
Se fierbe conopida in apa cu sare, se lasa la scurs, dupa care se taie cubulete.(Mie imi place mai mult asa decat facuta cu blenderul). Se taie ceapa marunt,se amesteca impreuna cu conopida si 2-3 linguri de maioneza.Se potriveste de sare si...pofta buna!!!
Cornuri cu ciocolata
Punem drojdia intr-un vas mai mare, adaugam 2 linguri de zahar, laptele cald si 6 linguri faina. Se amesteca totul bine si se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de faina, un ou, zaharul ramas,sarea si in cele din urma untul topit dupa care se framanta aproximativ 5 minute. Se formeaza...
Frittata cu crenvursti
Mixam ouale, apoi adaugam crenvurstii taiati felii, ceapa taiata marunt, rosiile taiate in 4 si cuburile de mozzarella. Amestecam cu o lingura, punem parmezanul ras, sare, piper si apoi dam la cuptorul preincalzit. Cand mozzarella se topeste inseamna ca e gata. Scoatem tava si mai lasam 3 minute,...
Inghetata de cacao cu stafide si rom
Mixam ouale cu zaharul,adaugam si laptele dupa care punem pe bain-marie si lasam pana se ingroasa crema.(Daca nu aveti prea multa rabdare, puteti pune compozitia la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.)Apoi luam de pe foc, adaugam cacaoa si amestecam cu un tel pentru a nu se forma...
Friptura de iepure
Se spala bine carnea si se asaza intr-un vas mai mare. Peste ea se pun urmatoarele: ceapa taiata solzi, morcovul rondele, telina taiata marunt, usturoiul de asemenea si el taiat marunt. Peste toate acestea se adauga vinul, frunzele de dafin, sarea, piperul, boia de ardei dar si putin ulei de...
Ciorba de iepure
Mai intai spalam carnea de iepure bine-bine, o proportionam si o punem in apa la fiert. Cand da in clocot, schimbam apa, iar cand incepe iar sa fiarba spumuim bine. In momentul in care carnea este pe jumnatate fiarta, adaugam morcovul taiat rondele, telina si ceapa taiate marunt si lasam sa...
Tort cu crema de mascarpone
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul. Incorporam albusurile cu galbenusurile, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si esenta de rom, amestecand usor cu un tel de jos in sus. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da la...
Batoane de cereale
Se amesteca cele 3 ingrediente,iar compozitia se da la cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu.Se lasa la racit dupa care se taie cu un cutit zimtat.
Prajitura "Claudia"
Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat, se fac 3 foi care se coc pe dosul tavii unse cu ulei si tapetate cu faina in cuptorul preincalzit.Foile se coc foarte repede, de aceea recomand supravegherea acestora. Crema este aceeasi ca la eclere si o puteti gasi aici . Se...
Prajitura de post
Din ulei, bors, zahar, amoniu si faina se framanta un aluat din care se fac 4 foi ce se coc pe dosul tavii. Se fierbe apa cu 5 linguri de zahar,iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul (in ploaie) si se amesteca in asa fel incat compozitia sa se ingroase ca la budinca.Se ia de pe foc si...
Eclere sau minieclere
Se pune apa cu uleiul la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecandu-se repede.Se lasa deoparte la racit si se amesteca din cand in cand.Cand s-a racit complet se adauga ouale unul cate unul si se amesteca dupa fiecare in parte cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine....
Mamaliga in straturi
Se pune apa (laptele) la fiert cu putina faina,sare si o lingurita de ulei.Cand da in clocot se adauga faina in ploaie si se amesteca rapid cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.(eu am adaugat si putina branza in mamaliga,dar nu e obligatoriu) si se lasa la fiert pe foc mic. Intre timp se...
Racituri de pui
Punem carnea la fiert. Spumuim bine, dupa care adaugam morcovii, ceapa si telina intregi. Dupa ce totul este fiert bine, adaugam usturoiul pisat si oprim focul. Potrivim de sare. Ceapa se scoate si se arunca, iar cu gelatina se procedeaza conform instructiunilor de pe plic. Scot carnea si o...
Pateuri cu carne
Se amesteca ingredientele si se face un aluat care se lasa la dospit 35-40 minute, dupa care intr-un vas separat se pregateste umplutura.Dupa ce a crescut aluatul,se intinde o foaie pe masa de lucru,asezam umplutura si rulam.Taiem ruloul cam la fiecare 5 cm.Ungem tava cu ulei,o tapetam cu faina...
Supa cu galuste
Se spala carnea si se pune la fiert.Se spumuieste bine si cand e aproape fiarta se adauga ceapa si telina intregi (curatate si spalate) impreuna cu morcovii taiati rondele.In momentul in care legumele sunt fierte, se scot ceapa si telina si se arunca.Se potriveste de sare,insa eu obisnuiesc sa...
Biscuiti de post (simpli sau umpluti)
Se amesteca toate ingredientele si se pregateste un aluat mai tare. Daca e necesar se mai poate adauga faina. In jumatate din compozitie se poate adauga cacao si se framanta pana capata o culoare maronie. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si cu forme speciale se decupeaza biscuitii (daca nu, se...
Lamai umplute cu sardele
Se spala foarte bine lamaile si se taie in jumatate.Se scoate miezul si se lasa deoparte.Se pastreaza 1-2 linguri de miez si de zeama. Se zdrobesc sardelele cu furculita,peste care se adauga untul frecat spuma, mustarula,miezul si zeama pastrate. Se potriveste cu sare si piper, se pune si...