Aluatul pentru banuti:
Pasta de avocado:
Pentru decor:
Banutii de aluat:
Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30 minute, la loc cald.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in aluatul dospit.
Pornim Panini Maker si formam pe plita incinsa banuti de aluat, folosindu-ne de un posh. Punem capacul si coacem pana ce banutii devin aurii pe ambele parti ( dureaza cca. 20-30 secunde ).
Pasta de avocado:
Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburele si indepartam coaja.
Tocam marunt miezul si-l punem in blender impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie si maioneza. Pornim blenderul si pasam pana obtinem o pasta omogena.
Ajutandu-ne de un posh cu varf stea, decoram cu aceasta crema miniclatitele, iar in varf punem bucati de somon afumat.
1
Cantitatea de pasta de avocado ajunge pentru a umple cca 8-10 banuti. Restul banutilor i-am umplut cu alte creme.