Cornuri cu ciocolata

de Geanina87 in Prajituri, 26 Iun 2012 | 8978 vizualizari

 

M-am inspirat de pe un blog italian "Chechef " cu mici modificari :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 50 g unt
  • 2 pahare lapte
  • 2 oua
  • 1 cubulet drojdie
  • 100 g zahar
  • 2 lg zahar brun
  • un varf de cutit de sare
  • nutella sau orice doriti(gem,dulceata,ciocolata etc.)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Punem drojdia intr-un vas mai mare, adaugam 2 linguri de zahar, laptele cald si 6 linguri faina. Se amesteca totul bine si se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de faina, un ou, zaharul ramas,sarea si in cele din urma untul topit dupa care se framanta aproximativ 5 minute. Se formeaza un aluat nelipicios. Se lasa la dospit 30 de minute pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 10 parti. Fiecare bucata o intindem cu sucitorul si o facem patrata, apoi crestam ca in imagine, umplem cu nutella (eu am folosit o altfel de crema de ciocolata din comert) si rulam. Le asezam in tava si le ungem cu ou amestecat cu zahar brun. Dam la cuptorul preincalzit pt 25 minute la 180 grade .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ghimbir si lamaie