Carnea macra se taie cubulete apoi se spala atat cubuletele cat si rasolul. Se lasa la scurs si apoi se pune toata carnea intr-o oala . Acoperim carnea cu apa, saram si dam la foc. Lasam sa dea...
Uleiul l-am pus în vasul în care urmeaza sa pregatesc gulaşul.Am pus apoi ceapa taiata marunt sa se caleasca putin.
Am luat de pe foc,am adaugat boiaua si carnea taiata cubulete.
Am...
Laptele se pune la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs bine de apa. Se fierbe la foc mic, ametecand din cand in cand, pana orezul se umfla si absoarbe tot laptele. Dam...
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Zarzavatul se curata si se taie rondele.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se caleste 2-3 minute.
Se pune apa si se fierbe 10-15 minute.
Se...
Încingem cuptorul la 190 grade C. Condimentăm copanele de rață cu sare și piper negru măcinat. Spălăm bine cartofii - în cazul în care-i lăsați în coajă cum am...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 70 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. Adauhgam uleiul...
Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite,...
1. Baconul taiat felii se pune la rumenit intr-o tigaie timp de 4-5 minute. Pentru un plus de aroma se adauga doi, trei catei de usturoi.
2. Galbenusurile se bat intr-un castron,...
1. Recomand sa cumperi migdale gata macinate. Nu este nevoie sa fie o faina din migdale foarte fina ca la macarons . Daca nu gasesti, atunci macina-le fin si le cerni printr-o sita cu ochiuri rare....
Spalam carnea in apa rece si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata.
Intre timp, tocam legumele si le adaugam in ciorba,...
Am spalat si curatat de pielite ciocanelele si fasiile de muschiulet, dupa care le-am asezat intr-o tava. Le-am condimentat cu sare si piper.
Ceapa si usturoiul curatate si spalate le-am taiat...
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se scurg apoi de zeama si se pun pe foc impreuna cu zaharul. Se adauga praful de budinca/amidonul si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc,se...
Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici.
Zarzavatul l-am curatat...
Curatam legumele,le spalam si le taiem bucatele.
Bucata de cotlet o masam bine cu sare si paprika,apoi cu condimentele pentru fripturi.
In tava in care o vom pregati punem untul si uleiul de...
Punem intr-un bol iaurtul, ouale, zaharul si uleiul. Mixam si apoi adaugam faina, praful de copt si sarea. Mestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Taiem capsunile cubulete si le...
Intr-o oala de 3 l. se pun la fiert 2,5 l. apa in care se adauga ceapa(taiata marunt) ardeiul (taiat marunt), morcovul, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel(toate rase pe razatoarea mica). Se...
Pulpa de porc am taiat-o astfel încât sa obtin o fâşie lunga pe care s-o pot rula.
Am condimentat-o.Deasupra am razuit morcovul,am pus usturoiul pisat si ciupercile feliate.
Am...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul si laptele mixand...
La multi ani!