Este foarte delicioasa si aromata !Reteta asta am facut-o de foarte multe ori si de fiecare data a iesit perfect!Are ingrediente la indemana oricui si se face foarte usor!
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se scurg apoi de zeama si se pun pe foc impreuna cu zaharul. Se adauga praful de budinca/amidonul si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara dupa gust si se lasa la racit pana pregatim aluatul.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma apoi se adauga zaharul,lingura cu lingura,si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile,uleiul si laptele mixand la viteza mica pana se omogenizeaza. Se adauga faina in 2 transe amestecand bine cu un tel (Doar cat sa se incorporeze faina). La final se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Se tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si se toarna jumatate din cantitatea pentru blat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pana se intareste usor aluatul.(10-12 minute). Se scoate din cuptor,se presara putin gris pe toata suprafata aluatului apoi se pune umplutura si se niveleaza bine. Se acopera cu jumatatea ramasa de blat si se introduce din nou la cuptor timp de 40 de minute(pana se aureste usor deasupra )
Cand este rece se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu mare pofta!