Ciorbă de viţel

de diaconta in Supe/Ciorbe, 3 Feb 2013 | 20840 vizualizari

 

O ciorbiţă absolut delicioasă.Spun asta fără nici o urmă de modestie.Imi plac foarte mult ciorbiţele astea cu multe legume si drese cu smântână.Dar mai bine va spun cum am facut-o,ciorba evident.

 

INGREDIENTE

  • O bucata de carne de vitel cu os,cam300 g am avut eu
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • Gulie
  • Telina radacina
  • 200 g smântâna
  • 2 galbenusuri de ou
  • O lingura ulei
  • ½ cub Bors magic
  • Leustean,frunza de telina
  • Marar si patrunjel verde
  • Sare,piper alb
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de viţel:

Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici.

Zarzavatul l-am curatat si l-am taiat cubulete mici.L-am pus sa se caleasca cu putin ulei,apoi l-am pus peste supa de carne.

Când a fiert si zarzavatul,am pus leusteanul,frunza de telina si piper.

Am dizolvat ½ de cub de Bors magic în putina ciorba si l-am pus în oala.

Galbenusurile le-am amestecat cu smântâna,apoi am pus ciorba fierbinte câte putin pâna am obtinut o temperatura apropiata de cea din oala.

Am tras oala de pe foc si am pus compozitia de ou cu smântâna,amestecând  cu telul.

Am pus oala iarasi pe foc si am adaugat patrunjelul si mararul verde.

Dupa ce a mai dat doua clocote am oprit focul.

 

Poftă bună!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de viţel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

mihaelar63 1

01.07.2015, 17:58

Die sa-ti spun drept eu am gandit ca fiecare foloseste cati are. Da n-am scris din prima )

diaconta 1

01.07.2015, 21:20

Mihaela ))))))) chiar asa,uneori as pune mai mult da' daca nu am )))))))))

dantes 1

14.03.2021, 08:28

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc