Am pus ghebele la desarat in apa rece. Am schimbat de vreo 3-4 ori apa de pe ele.
Apoi am scurs apa de pe ele si le-am taiat.
Am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o feliute.
Rosiile le-am spalat, le-am decojit si le-am taiat cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi...
Curatam si spalam cepele, apoi le taiem feliute.
Intr-o cratita punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand continuu.
Spalam rosiile, le curatam de coaja si cotoare, le taiem in 2 sau in 4, le punem in vasul de la...
In vasul de la blender punem alunele si le maruntim.
Adaugam apoi frunzele de busuioc spalate si mixam bine.
Adaugam uleiul de masline, praful de sare si mixam pana obtinem un sos.
Sosul obtinut se pune intr-un borcanel si se patreaza la frigider.
In afara de ingrediente mai avem nevoie de un blender.
Curatam cateii de usturoi, ii pisam si ii punem in vasul de la blender.
Adaugam boiaua, patrunjelul, sarea, piperul si amestecam putin.
Adaugam laptele si mixam pana face spuma, apoi turnam incet, in fir subtire uleiul si mixam de...
Spalam castravetii, iar pe 3 dintre ei ii curatam de coaja.
Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii punem la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-un bol punem usturoiul pisat, sarea, piperul, patrunjelul uscat, uleiul de masline si iaurtul.
Adaugam castravetii scursi bine si amestecam...
Sos cu ghebe pentru paste
Am pus ghebele la desarat in apa rece. Am schimbat de vreo 3-4 ori apa de pe ele. Apoi am scurs apa de pe ele si le-am taiat. Am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o feliute. Rosiile le-am spalat, le-am decojit si le-am taiat cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi...
Sos de rosii pentru paste sau pizza
Curatam si spalam cepele, apoi le taiem feliute. Intr-o cratita punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand continuu. Spalam rosiile, le curatam de coaja si cotoare, le taiem in 2 sau in 4, le punem in vasul de la...
Pesto alla genovese
In vasul de la blender punem alunele si le maruntim. Adaugam apoi frunzele de busuioc spalate si mixam bine. Adaugam uleiul de masline, praful de sare si mixam pana obtinem un sos. Sosul obtinut se pune intr-un borcanel si se patreaza la frigider.
Maioneza cu lapte
In afara de ingrediente mai avem nevoie de un blender. Curatam cateii de usturoi, ii pisam si ii punem in vasul de la blender. Adaugam boiaua, patrunjelul, sarea, piperul si amestecam putin. Adaugam laptele si mixam pana face spuma, apoi turnam incet, in fir subtire uleiul si mixam de...
Sos tzatziki
Spalam castravetii, iar pe 3 dintre ei ii curatam de coaja. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un bol punem usturoiul pisat, sarea, piperul, patrunjelul uscat, uleiul de masline si iaurtul. Adaugam castravetii scursi bine si amestecam...