Curatam si spalam cepele, apoi le taiem feliute.
Intr-o cratita punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand continuu.
Spalam rosiile, le curatam de coaja si cotoare, le taiem in 2 sau in 4, le punem in vasul de la blender si le mixam pana obtinem o pasta.
Eu le-am mixat in 2 ture pentru ca nu au incaput toate odata.
Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam rosiile, amestecam si lasam sa fiarba la foc mediu, acoperind cratita cu un capac.
Trebuie sa fiarba in jur de 60-80 de minute, pana scade si prinde consistenta.
Dupa ce sosul a scazut, adaugam zaharul, sarea, piperul, oregano, amestecam si mai lasam 1 minut.
Oprim focul si lasam sa se raceasca, apoi il transferam intr-un borcan mare si il pastram la frigider.
1
Zaharul se adauga pentru a-i lua din aciditate sosului.
2
Sosul se patreaza in frigider pana la o saptamana.