Prajitura cu fructe

de Ela68 in Prajituri, 24 Apr 2013 | 11386 vizualizari

 

Nu spun eu ca aceasta prajitura este exceptionala, ci colegii mei care au gustat-o de ziua mea. Singurul lucru pentru care-mi pare rau este ca n-am apucat sa fac o poza la sectiune.
Este foarte simplu de realizat, un pandispan, o crema si multe fructe.
Pentru ca timpul a fost limitat, de data aceasta am folosit crema pentru cremsnit, de la Dr Oetker, care-mi place foarte mult. Cand timpul imi permite, realizez o crema de vanilie clasica, din oua si lapte.
Dimensiunea tavii : 23 x 40 cm.

 

INGREDIENTE

  • Pandispan :
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 210 gr faina
  • 210 gr zahar
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 1 pachet crema pentru cremsnit Dr Oetker
  • 750 ml lapte
  • Topping :
  • 1 banana
  • 1 cutie ananas
  • 1-2 kiwi
  • 1 piersica
  • 1 para
  • 200 gr zmeura
  • 2 pliculete gelatina Tort Gelee Dr Oetker
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe:

Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele ( sau galbenusurile...........ca ambele variante-s corecte :-)))  ), uleiul si amestecam cu mixerul. Incorporam faina treptat, sa nu iasa aerul din compozitie.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si nivelam.

Coacem 25-30 minute in cuptorul incins in prealabil, la foc minim, pe etajul cel mai de sus . Avand cuptor cu gaz, am constatat ca asta e metoda cea mai buna ca baza pandispanului sa nu se arda. 

Se prepara crema conform instructiunilor de pe pachet.

Eu am taiat capacul de deasupra al pandispanului  (coaja formata ), astfel incat siropul de la ananas sa intre mai bine in blat. Asadar , insiropam blatul si repartizam crema uniform.

Taiem fructele si decoram cum ne pricepem mai bine. Putem folosi orice alte fructe, in functie de gustul fiecaruia si in functie de anotimp.

Pregatim gelatina conform instructiunilor. Atentie ! Se va folosi gelatina indicata, care este speciala pentru formarea unui strat de protectie pentru fructe pentru protejarea lor  impotriva oxidarii.

Cand este fierbinte, se toarna in fir subtire deasupra fructelor.Nu va speriati, diferenta de temperatura intre fructele reci si gelatina va face ca gelatina sa se coaguleze instantaneu. Se portioneaza inainte de servire.

Este foarte usoara si racoritoare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bunica 1

24.04.2013, 21:25

Buna prajitura cu multe fructe!

Rocsi 1

24.04.2013, 22:20

Un desert de nerefuzat

babi5 1

18.06.2013, 13:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, pere si bezea