Acest desert se poate adapta folosind diferite tipuri de cereale, fructe uscate si nuci.Am preluat reteta din ultimul numar al revistei GoodFood, cu modificari in functie de ce-aveam prin camara. Reteta de baza este de fapt cu biscuiti , insa eu am folosit cereale cu fructe si rezultatul a fost unul de exceptie. Ca si gust, te duce cu gandul la trufele de ciocolata. Merita incercat.
Se amesteca untul moale si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema afanata. Adaugam pe rand ouale batand bine compozitia inainte de a-l pune pe urmatorul. Nu trebuie sa va ingrijorati daca amestecul pare sa se taie, se va inchega din nou cand adaugati celelalte ingrediente.
Incorporati pudra de cacao, prosecco si sarea.
Puneti ciocolata la Bain-Marie ( sau la microunde ) pana se topeste. Lasati la racit, apoi incorporati ciocolata in amestecul de ou si omogenizati.
Maruntiti cerealele la robot ( nu foarte mult ) si le turnati peste amestecul de ciocolata.
Nucile se taie grosier. La fel si fructele confiate.
Le amestecati bine pe toate.
Intindeti o folie alimentara in strat dublu pe o suprafata curata si transferati compozitia cu ajutorul unei linguri pe partea centrala si rulati astfel incat sa puteti crea o forma de salam. Se apuca folia de capete si se rasuceste salamul ca si cand ar fi un sucitor pentru a strange si mai tare invelisul . Se innoada capetele si se pune desertul in frigider pentru cel putin 8 ore.
Inainte de servire, se dezveleste de folie si se leaga cu o sfoara alimentara. ( la mine nu prea se vede efectul......)Se presara zahar din abundenta si se taie felii groase.
1
Serviti feliile alaturi de cafea !