publicat la 16.06.2020
publicat la 25.04.2020
publicat la 10.04.2020
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulouri cu frisca
Aluatul se intinde cu sucitorul , se taie fasii de 2-3 cm . Aluatul se ruleaza pe forme si se pun in tava cu hartie de copt. Se ung cu ou batut. Se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit 25-50 min. Dupa ce s-au copt se scot de pe forma. Frisca lichida se bate si umplem ...
Savarine
Albusurile se bat spuma praful de sare. Adaugam zaharul si mixam , adaugam galbenusurile pe rand , apoi adaugam pesmetul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune compozitia in forme si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 min. Se lasa sa se raceasca , se insiropeaza....
Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praful de copt de copt. Omogenizam cu o spatula de jos in sus si punem in tava unsa cu diametrul de 16 cm....
Strudel cu dulceata
Smantana,iaurtul, coaja de lamaie, praful de sare, zaharul si oul se amesteca bine. Adaugam uleiul si amestecam, apoi punem 2-3 linguri de faina amestecata cu praful de copt. Punem faina pe rand cat avem nevoie pentu a obtine un aluat ce poate fi intins. Aluatul se imparte in 2 , se presara...
Tarta cu capsuni
Smantana, praful de sare, zaharul si oul se amesteca bine. Adaugam uleiul si amestecam, apoi punem 2-3 linguri de faina amestecata cu praful de copt. Punem faina pe rand cat avem nevoie pentu a obtine un aluat ce poate fi intins. Presaram masa cu faina si intindem foaie , punem...
Pandispan cu ghimbir, scortisoara si prune
Batem spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, apoi adaugam ghimbirul si scortisoara, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia in forma ( eu am avut de silicon de cozonac ), deasupra se pun...
Cupcakes cu crema de vanilie si capsuni
Capsunile se piseaza . Amestecam intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea! Ouale se bat spuma (albus + galbenus + 1 lg zahar) Intr-un alt bol mixam untul cu zaharul pana devine cremos (3-5 minute) dupa care adaugam vanilia si ouale batute. Adaugam in...
Cheescake cu foi de napolitana
Taiem cu forma foaia de napolitana (4 cercuri). Branza se amesteca bine cu zaharul, esenta de vanilie, oul si grisul. Incepem asamblarea. Punem in forma rotunda o foaie de napolitana, punem cu lingura branza, capsuna intreaga, iarasi branza si deasupra foaie de napolitana. Dam la cuptor 20 min...
Placinte taranesti pe tigaie
Incepem cu aluatul. Punem in castron faina, sarea si zaharul . Drojdia o dizolvam in ama calduta si o punem peste faina. Adauga apa pe rand pana obtinem un aluat care nu curge si poate fi rupt cu lingura . Acoperim cu un servet si lasam la caldura sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Intre...
Punci cu rom
Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii macinati , se omogenizeaza, se adauga esenta de rom, esenta de visine si cacaoa. Se amesteca si se mai lasa 2-3 min apoi se lasa la racorit. Glazura: Ciocolata se rupe bucati se pune frisca...
Prajitura cu nuci verzi si ciocolata
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava(20x30)cu hartie de copt, punem nucile si...
Millefeuille
MOD DE PREPARARE Intindem aluatul foietaj si taiem dreptunghiuri de 3 degete(3 cm ) si lungi cam de 5-6 cm .Se pun in tava, se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie de copt si se dau la cuptor. Cand sunt aproape gata se scoate hartia de copt , se presara zahar si se cocace pana se...
Prajitura cu mousse de capsuni
MOD DE PREPARARE Blat: Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Adaugam uleiul si mixam bine , la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu spatula de sus in jos. Punem compozitia in tava(20x30)cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc...
Tort cu nuca
Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul. Adaugam nuca macinata si amestecam cu o spatula, la final adaugam faina amaestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem in tava(20x30) cu hartie de copt...
Cremes 2
Aluatul foietaj il impartim in doua. Intindem fiecare bucata si punem la copt in tava de (30x35), pe hartie de copt, la foc potrivit pana se rumenesc foile si se lasa la racit. Crema : Galbenusurile le frecam cu zaharul si cu esenta de vanilie , turnam 400 ml lapte pe rand si amestecam , apoi...
Prajitura "Desteapta"
Topim untul si il lasam la racit. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie. Turnam utul topit si omogenizam , apoi adaugam si faina si iarasi omogenizam.Adaugam laptele pe rand si amestecam, pana se omogenizeaza.Se bat albusurile spuma cu praful de sare , iar apoi le...
Prajitura cu foi de napolitana si crema caramel
Cele 8 linguri de zahar le punem la topit , avand grija sa nu se arda. Apoi punem untul , lasam pana se topeste. Ouale de freaca bine cu cele 3 linguri de zahar si se toarna peste caramel, amestecand continuu. Adaugam si nuca macinata si lasam sa se ingroase putin. ASAMBLARE: Punem...
Prajitura in 4 culori
Blat cacao: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, punem zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam de jos in sus si punem in tava(20x30) cu hartie de copt. Dam la cuptorul...
Krem a la Krem dubla
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se...
Prajitura cu crema de vanilie
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa. Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30-40 min. Se...
Prajitura la metru
Albusurile se bat spum cu praful se sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul , iar la sfarasit faina amestecata cu praful de copt. La fel se procedeaza si cu blatul maro , doar ca la sfarasit adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Budinca in doua culori
Se pun 300 ml lapte la foc cu zahar. Cu restul de lapte dizolvam amidonul . Cand laptele clocoteste, turnam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Luam din compozitie cateva linguri si amestecam cu ciocolata rasa, In forme punem budinca alba , budinca cu ciocolata, budinca alba si lasam...
Jeleu de iaurt cu frisca
Iaurtul se amesteca cu zaharul, Se bate frisca si se incorporeaza in iaurt Hidratam gelatina cu 3 linguri de apa , apoi o dizolvam la microunde si o punem peste compozitie. Omogenizam, punem in forme si dam la frigider
Tort de bezea
Bezea: Albusurile se bat spuma cu praful de sare , pana cand putem intoarce castronul, iar albusurile nu cad.Acum adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Vom mixa pana cand albusurile sunt la fel de ferme ca si inainte de a adauga zaharul. Punem foaie de copt intr-o forma de chec, turnam...
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate Rupem biscuitii bucati , ii sfaramam. Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii sfaramati , se omogenizeaza, se adauga fructele confiate, esenta de rom si cacaoa. Se amesteca si se mai...
Bilute cu visine
Punem visinile din visinata la scurs, si pregatim bilutele. Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii macinati , se omogenizeaza, se adauga esenta de rom si cacaoa. Se amesteca si se mai lasa 2-3 min apoi se lasa la racorit. Luam...
Cupola de zahar
Zaharul se amesteca cu apa si se carmelizeaza la foc mic. Trebuie sa fiti atenti sa nu il ardeti caci devine amar. Se unge polonicul cu ulei si apoi cu lingura luam zahar si facem ce modele dorim,pe polonic.
Cheesecake cu capsuni
Caspunile se spala si se taie felii si se pun in forme rotunde de mousse. Branza se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie , pana obtinem o pasta fina. Se amesteca cu frisca batuta. Iar la final amestecam cu gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj. Punem in forme si dam la...
Tort cu iaurt si jeleu de portocale
Blat: Ouale se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa(26 cm ) , se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la...
Tort cu vanilie si frisca
Blat :Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei ,faina cu praful de copt si se pune totul in tava unsa de 24 cm. Se da la cuptor 40 min. Se scoate si se lasa la racit. Crema: Laptele se pune in...