Tort cu iaurt si jeleu de portocale

de Dea_Dea in Torturi, 27 Mar 2014 | 6354 vizualizari

 

Pfff m-a rugat cineva sa ii fac un tort fara ciocolata si fara frisca! Iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml iaurt
  • 500 ml smantana
  • 10 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 2 cutii de cocktail de fructe scurse
  • 2 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • SIROP:
  • Siropul de la fructe
  • JELEU
  • 500 ml suc de portocale (poate fi si cumparat)
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si jeleu de portocale:

Blat: Ouale se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa(26 cm ) , se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.

Crema: Se amesteca iaurtul cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga smantana si fructele scurse. Intre timp hidratam gelatina cu 6 linguri de apa , o lasam 5 min , apoi o dizolvam la microunde sau pe baie de abur.O adaugam in compozitia cu fructe si omogenizam. ATENTIE!! Crema se face in momentul asamblarii pentru ca se intareste.

Asamblare: Se taie blatul in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat , jumatate de crema, blat si iarasi crema si se da la frigider 1 hr. Acum se face jeleul.

Jeleu: 400 ml suc de portocale cu zaharu se pun la fiert. Amidonul se dizolva in sucul ramas, Cand sucul de pe foc incepe sa clocoteasca, adaugam amidonul, amestecand continuu. Se pune la racit , cat sa devina caldut  si se pune peste crema , se da iarasi la frigider.

Cand se scoate se pun piscoturi de jur imprejur. 

TIPS-URI

1

Crema se poate face si cu frisca , in loc de smantana, se pune frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu iaurt si capsuni