publicat la 16.06.2020
publicat la 25.04.2020
publicat la 10.04.2020
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Cotlet de porc in crusta de nuca si sos de mere si vin
Cotletul de porc se feliaza. Intr-un castron facem amestecul de condimente cu nuca( nuca macinata, sare, piper, boia, praf de usturoi, cimbru, rozmarin). Feliile de carne se ung cu ulei , se dau prin nuca si se pun la prajit in ulei incins, cam 4-5 min. SOS: Se pun la fiert , merele...
Biscuiti spritati cu cocos ,frisca si dulceata de mere
Aluatul: Se pune in castron smantana, se adauga oul , zaharul , esenta de vanilie si se omogenizeaza. Untul se topeste si se pune peste compozitie , se amesteca si se pune faina amestecata cu praful de copt, iar la final se pune nuca de cocos. Se pun in pos de ornat si se fac betisoare...
Turnulete de dovlecel cu ciuperci
Pregatim ciupercile: Ciupercile se pun in wok si se lasa cateva secunde, se adauga ceapa tocata si se lasa 5 min la fiert sub capac. Se pune sare si patrunjel. Dovlecelul se curata si se taie felii pe lung. Se incinge grill-ul se unge cu ulei de masline si se pune dovlecelul la...
Ciorba de fasole light :))
Fasolea se pune la fiert cu apa si sare. Cand da in clocot se adauga usturoiul taiat marunt sau zdrobit. Spre final cand este fiarta se adauga pasta de rosii , se mai lasa sa dea cateva clocote , se pune patrunjelul si se stinge focul.
Ciorba de fasole verde cu afumatura
Fasolea si afumatura se pun la fiert. Cand dau in colocot se adauga usturoiul taiat marunt. Cand este fiarta si afumatura si fasolea se face rantasul. Se pune uleiul la incins , se adauga faina, se omogenizeaza, se pune pasta de rosii si se subtiaza cu apa. Se toarna peste ciorba , se...
Gnocchi cu pui
Se pun pulpele la fiert. Cand sunt fierte se lasa sa se raceasca, se dezoseaza si se taie carnea cubulete. Pastele se pun la fiert cu apa si sare conform instuctiunilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se pune uleiul la incins si se pune...
Tort cu fructe si frisca
BLATUL: Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula. Se pune in tava (24 cm diametru) unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 -40 minute. Se scoate si se lasa...
Peste cod in crusta de fulgi
Bucatile de peste se sareaza. Ouale se bat cu putina sare. Fulgii de porumb se maruntesc cu blender-ul. Se pune ulei la incins. Se ia bucata de peste , se da prin faina, apoi prin ou si la final se da prin fulgi de porumb si se pune la prajit. Pofta Buna!!
Spaghete cu sos de ficat
Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare. Cand apa clocoteste se pun spaghetele 8-10 minute (vezi indicatiile de pe ambalaj). Se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs. SOSUL: Punem uleiul la incins. Ficatul de pui se taie bucati si se spala Se pune in uleiul incins la rumenit...
Salata de vinete
Vinetele se pun in strecuratoare la dezghetat si la scurs. Un ou se fierbe. MAIONEZA: Galbenusul fiert se piseaza cu furculita, se adauga un galbenus crud , se omogenizeaza. Se adauga mustarul si zeama de lamaie, se omogenizeaza , iar apoi se toarna uleiul putin cate putin si se mixeaza...
Ciorba acra cu cartofi si tarhon
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Carnea se spala si se taie cuburi. Se pun toate la fiert, Cand da in clocot se pune pasta de rosii si se condimenteaza cu sare. Cand sunt fierte legumele si carnea se pune patrunjelul si tarhonul si se stinge focul.
Cotlet de porc aromat
Se taie cotletul de porc felii si se pune in castron. Se pune sare, piper, praf de usturoi, maghiran, rozmarin, busuioc si se amesteca. La final se pune mustarul si coniacul si se amesteca iarasi. Se pune la frigider 30 min. Se incinge o tigaie de teflon si punem cotletul la rumenit,...
Pizza "QUATRO FORMAGGI"(dietetica)
Ouale se bat ca la omleta cu sare. Se pun in tava rotunda (24 cm)cu hartie de copt. Se adauga fasiile de pui in cruce pentru a delimita branzeturile .Se da la foc mai marisor cam 5 minute. Se rad branzeturile. Se scoate tava din cuptor se pun branzeturile si se mai da la cuptor inca 5...
Prajitura "ILEANA"
Se face blatul pentru cele 3 foi. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , si se amesteca. La final se adauga faina . Se pune foaie de copt in tava(20x30), se pune o treime din blat si se da la cuptor 20-25 min, la foc potrivit. Blatul...
Piure de cartofi cu cotlet de porc
Cartofii se curata , se taie cubulete , se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cotletul se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe tigaie de teflon la rumenit. Cand sunt fierti cartofii, se scurg de apa, si se mixeaza. Se adauga untul , se sareaza , se mixeaza sa se incorporeze...
Cotlet de porc cu sos de iaurt cu usturoi verde si marar
Cotletul de porc se condimenteaza cu sare piper si praf de usturoi. Se pune la prajit in tigaie de teflon 4-5 min, pe fiecare parte, pana se rumeneste usor. Sosul: Iaurtul se amesteca cu usturoiul tocat, se pune sare si marar.
Cartofi cu cotlet de porc si salata
Cartofii se curata, se taie si se spala . Se pune uliul la incins si se prajesc, apoi se scot pe farfurie. Cotletul de porc se condimenteaza cu sare, piper si praf de usturoi. Se unge o tigaie cu ulei si se pune cotletul de porc , se lasa 4-5 min pe fiecare parte Rosiile si ceapa verde...
Salata orientala
Cartofii se pun la fiert in coaja. Dupa ce sunt fierti se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa verde se taie rondele, iar ceapa alba se taie solzisori. Albusul se toaca. Se pun toate la un loc si se condimenteaza cu sare. MAIONEZA: Galbenusul fiert se piseaza cu furculita se adauga...
Maioneza
Galbenusul fiert se pune in castron si se piseaza cu furculita. Se adauga galbenusul crud , se amesteca , iar apoi se adauga mustarul si zeama de lamaie, se amesteca din nou sa se omogenizeze. Apoi se toarna uleiul putin cate putin mixand continuu, si tot asa pana cand maioneza nu curge din...
Tarta cu branza si capsuni
Blatul Biscuitii se macina sau se zdrobesc.Untul se topeste si se racoreste si se toarna peste biscuiti , se framanta pana se leaga. Se pune in tava de tarta si se da la rece pana se face crema de branza. CREMA DE BRANZA: Branza , zaharul, sarea, esenta de vanilie si coaja de...
Salata de fructe
Fructele se curata si se taie bucati . Frisca se bate. Se pun fructele in pahar si se pune frisca deasupra. Eu am ornat cu dulceata de caise.
Spanac cu carnati
Spanacul se decongeleaza si se toaca. Carnatul se taie bucatele de 2-3 cm si se cresteaza in cruce la ambele capete si se prajeste in ulei. Se pune o lingura de ulei intr-o cratita si se caleste usturoiul. Se adauga lingura de faina si spanacul tocat si se toarna lapte , si se lasa...
Briose cu cocos si ciocolata (2 luni de Bucataras.Ro)
Blat: Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , se omogenizeaza, se adauga nuca de cocos, apoi se adauga praful de copt amestecat cu faina. La final se adauga ciocolata rupta...
Choux a la creme
Aluatul Apa cu untul, sarea si zaharul se pun pe foc , cand clocotesc se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu ouale, care le punem pe rand si le incorporam. Se pune hartie de copt in tava, se formeaza gramajoare cu lingura si...
Baghetele de pui cu branza
Pieptul de pui se taie fasii, se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza si se taie patratele mici . Branza se taie si ea bagetute mici. Se pune branza pe bucatile de carne si se ruleaza strans. Se pun la rumenit pe grill. Sa aveti pofta! :)
Oua imbracate
Ouale se pun la fiert cam 15 min, sa fie tari . Cand sunt fierte se curata de coaja si se taie in doua. Pieptul de pui se feliaza, se bate cu ciocanul de snitele se condimenteaza cu sare . Se pune o jumatate de ou pe felia de carne si se ruleaza. Se pune pe grill la rumenit pe ambele...
Cozonac cu branza
Aluatul: Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea, esenta de rom, si se adauga laptele. Se incorporeaza maiaua,coaja de lamaie, iar apoi faina,...
Aperitive cu carne de curcan si branza
Carnea tocata se condimenteaza cu sare. Se pune tigaia la incins si se fac placintele de carne , care se rumenesc pe ambele parti. Se lasa la racit un pic. Branza se taie feliute , nu foarte groase. Cu decupatoare de aperitive se taie o bucata de carne, una de branza , una de carne si...
Conopida cu sos de rosii
Apa se pune la clocotit cu sare. Conopida se desface buchetele si se spala. Cand clocoteste apa se pune conopida si se lasa la fiert 10-15 min.Se scoate si se pune la scurs in strecuratoare. Intr-un wok punem usturoiul si ceapa tocate , le lasam la foc mic 5 min , adaugam conopida. Se adauga...
Placinte cu branza
ALUATUL Ouale cu zaharul si esenta de vanilie se amesteca cu telul , se adauga smantana , se omogenizeaza. Apoi se adauga uleiul , se omogenizeaza, se adauga praful de copt , se amesteca bine. La final se pune faina cat cuprinde pentru a forma un aluat sa il putem intinde....