Cum se prepara Reteta gustoasa de Ciorba din coaste de porc proaspete acrita cu bors:
Se taie coastele, se spala si se pun la fiert in 7-8 l apa, se adauga putina sare. Din cand in cand se aduna spuma formata.
Cat timp fierb coastele pregatim legumele, taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete...
Toate legumele le-am spalat taiat si trecut prin masina de rosii.Pasta obtinuta am diluat-o cu 1/2 l apa si am pus-o la fiert cu o lingura de delikat 10 legume..cand a dat in clocot am pus pennele si le-am lasat 10 min sa fiarba,am adaugat uleiul de masline si leusteanul uscat si am dat de pe foc...
Pregatim carnea de pui,o curatam ,taiem si spalam si o punem la fiert cu putina sare.Apoi pregatim legumele,le curatam, taiem marunt sau dam pe razatoare, dupa caz.Rosiile le taiem cubulete mici.Cand incepe sa fiarba apa in care am pus carnea de pui,luam spuma formata ,lasam sa fiarba cca...
Mai intai am cules fasolea, dovlecelul, ceapa, pentru ca am avut de unde. Curatam pastaile le rupem, apoi dovlecelul il curatam de coaja si seminte si-l taiem in cubulete. Ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul si patrunjelul le radem. Intr-o oala de 5-6 l punem fasolea, ceapa, morcovul,...
Am pus la fiert oasele cu morcovul,ceapa ,ardeiul si putina sare.Am luat spuma care s-a format ,cand au fost fierte legumele am strecurat zeama iar legumele le-am pus in blender impreuna cu rosiile decojite.Pasta obtinuta am turnat-o in zeama ce am obtinut-o din fierberea oaselor si a...
Se taie cozile de porc se spala cu apa fierbinte ,se pun in oala cu 3-4 l apa si se pun la fiert,cand sunt aproape fierte se dauga ceapa,delikatul si orezul si se mai lasa cca 15 min sa fiarba.Se trage oala de pe foc,separat se bat ouale cu otetul si apoi cu polonicul se ia din zeama si se toarna...
Punem zarzarele la fiert, dupa ce s-au fiert le pasam in apa in care au fiert si apoi strecuram de samburi. Curatam si spalam bine loboda. Ceapa o taiem marunt, radem morcovul si le punem la calit in ulei, cca 5-6 minute, adaugam delikatul si orezul, apoi apa si lasam sa dea in clocot. Cand a...
Se curata si se spala loboda, apoi se taie mai mica. Ceapa se taie marunt, morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea mica, orezul se spala. Se incinge uleiul si se pune la calit ceapa, morcovul, pastarnacul si orezul, cca 5 minute, se toarna 3 l apa si pune o lingura de delikat legume, se lasa...
Ca sa merga treaba bine si repede,ne apucam sa facem perisoarele.Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,adaugam condimentele,sare,piper,cimbru,dupa gust ( fiecare cat crede de cuviinta), apoi orezul,omeogenizam totul si la final adaugam patrunjelul tocat si oul.Pregatim perisoarele si le...
Fasolea se pune la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba de 3 ori apa.Dupa ce am schimbat si a treia oara apa,adaugam bucatelele de coasta si le lasam sa fiarba impreuna cu fasolea.Separat curatam legumele,ceapa o taiem marunt,morcovul,telina,pastarnacul le dam pe razatoarea...
Am curatat legumele le-am taiat marunt,le-am pus la fiert cu apa si putina sare.Cand au fost aproape fierte am adaugat rosiile din cutie si fideaua,le-am lasat sa fiarba,pana ce fideaua a fost fiarta.Am potrivit de sare si am adaugat patrunjelul.
Pentru crutoane,am folosit paine mai veche,pe...
Se spala si se pune la fiert carnea de vita cu putina sare.Se spumeaza pana cand nu se mai ridica spuma deasupra.Cand este fiarta se scoate carnea si se taie cubulete.Separat avem pregatite legumele ( iarna din cele congelate ),taiem ceapa marunt si adaugam in apa cu carne.Cand sunt gata ...
Se pune fasolea la inmuiat de seara,se fierbe ,schimband apa de 2-3 ori,apoi se adauga bucatelele de afumatura,se lasa sa fiarba bine apoi se adauga zarzavatul.
Se gusta de sare,e posibil sa fie suficient de sarata de la afumatura.
La final se adauga rosiile cu ardei.
N-am avut marar si...
Reteta gustoasa de Ciorba din coaste de porc proaspete acrita cu bors
Cum se prepara Reteta gustoasa de Ciorba din coaste de porc proaspete acrita cu bors: Se taie coastele, se spala si se pun la fiert in 7-8 l apa, se adauga putina sare. Din cand in cand se aduna spuma formata. Cat timp fierb coastele pregatim legumele, taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete...
Supa de rosii cu penne vegetables
Toate legumele le-am spalat taiat si trecut prin masina de rosii.Pasta obtinuta am diluat-o cu 1/2 l apa si am pus-o la fiert cu o lingura de delikat 10 legume..cand a dat in clocot am pus pennele si le-am lasat 10 min sa fiarba,am adaugat uleiul de masline si leusteanul uscat si am dat de pe foc...
Ciorba de pui acra cu zarzare
Pregatim carnea de pui,o curatam ,taiem si spalam si o punem la fiert cu putina sare.Apoi pregatim legumele,le curatam, taiem marunt sau dam pe razatoare, dupa caz.Rosiile le taiem cubulete mici.Cand incepe sa fiarba apa in care am pus carnea de pui,luam spuma formata ,lasam sa fiarba cca...
Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii
Mai intai am cules fasolea, dovlecelul, ceapa, pentru ca am avut de unde. Curatam pastaile le rupem, apoi dovlecelul il curatam de coaja si seminte si-l taiem in cubulete. Ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul si patrunjelul le radem. Intr-o oala de 5-6 l punem fasolea, ceapa, morcovul,...
Supa de rosii cu cus-cus
Am pus la fiert oasele cu morcovul,ceapa ,ardeiul si putina sare.Am luat spuma care s-a format ,cand au fost fierte legumele am strecurat zeama iar legumele le-am pus in blender impreuna cu rosiile decojite.Pasta obtinuta am turnat-o in zeama ce am obtinut-o din fierberea oaselor si a...
Ciorbita cu cozi afumate de porc
Se taie cozile de porc se spala cu apa fierbinte ,se pun in oala cu 3-4 l apa si se pun la fiert,cand sunt aproape fierte se dauga ceapa,delikatul si orezul si se mai lasa cca 15 min sa fiarba.Se trage oala de pe foc,separat se bat ouale cu otetul si apoi cu polonicul se ia din zeama si se toarna...
Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii
Punem zarzarele la fiert, dupa ce s-au fiert le pasam in apa in care au fiert si apoi strecuram de samburi. Curatam si spalam bine loboda. Ceapa o taiem marunt, radem morcovul si le punem la calit in ulei, cca 5-6 minute, adaugam delikatul si orezul, apoi apa si lasam sa dea in clocot. Cand a...
Ciorba de loboda
Se curata si se spala loboda, apoi se taie mai mica. Ceapa se taie marunt, morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea mica, orezul se spala. Se incinge uleiul si se pune la calit ceapa, morcovul, pastarnacul si orezul, cca 5 minute, se toarna 3 l apa si pune o lingura de delikat legume, se lasa...
Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Ca sa merga treaba bine si repede,ne apucam sa facem perisoarele.Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,adaugam condimentele,sare,piper,cimbru,dupa gust ( fiecare cat crede de cuviinta), apoi orezul,omeogenizam totul si la final adaugam patrunjelul tocat si oul.Pregatim perisoarele si le...
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Fasolea se pune la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba de 3 ori apa.Dupa ce am schimbat si a treia oara apa,adaugam bucatelele de coasta si le lasam sa fiarba impreuna cu fasolea.Separat curatam legumele,ceapa o taiem marunt,morcovul,telina,pastarnacul le dam pe razatoarea...
Supa de rosii cu fidea si crutoane
Am curatat legumele le-am taiat marunt,le-am pus la fiert cu apa si putina sare.Cand au fost aproape fierte am adaugat rosiile din cutie si fideaua,le-am lasat sa fiarba,pana ce fideaua a fost fiarta.Am potrivit de sare si am adaugat patrunjelul. Pentru crutoane,am folosit paine mai veche,pe...
Ciorbita de vacuta
Se spala si se pune la fiert carnea de vita cu putina sare.Se spumeaza pana cand nu se mai ridica spuma deasupra.Cand este fiarta se scoate carnea si se taie cubulete.Separat avem pregatite legumele ( iarna din cele congelate ),taiem ceapa marunt si adaugam in apa cu carne.Cand sunt gata ...
Ciorba de fasole cu afumatura
Se pune fasolea la inmuiat de seara,se fierbe ,schimband apa de 2-3 ori,apoi se adauga bucatelele de afumatura,se lasa sa fiarba bine apoi se adauga zarzavatul. Se gusta de sare,e posibil sa fie suficient de sarata de la afumatura. La final se adauga rosiile cu ardei. N-am avut marar si...