Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1805
PRIETENI298
Retete

Ketchup iute

In Sosuri la 29 Sep 2014

Sa trecem la treaba,ca e ceva..... Rosiile le spalam si le dam prin separatorul de rosii,sa eliminam semintele si coaja.Ardeii ii punem la copt si apoi ii curatam de coaja si seminte.Ardeii iuti ii spalam si le taiem cotoarele,impreuna cu ardeiul capia ii dam la masina de tocat prin sita cea...

Tagliatelle cu carne de porc

In Paste la 25 Sep 2014

Pregatim carnea,o taiem cubulete mici.Curatam rosiile  de coaja si le taiem marunt.Punem o tigaie pe foc cand s-a incins adaugam ulei si apoi punem bucatele de carne.Presaram sare si piper si lasam sa se  patrunda bine carne ,apoi adaugam rosiile si lasam sa scada .La final adaugam...

Covrigi Polonezi

In Dulciuri la 25 Sep 2014

Aluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar ,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca cca 10 min.Dupa ce a crescut turnam restul de lapte amestecat cu zaharul si zaharul vanilat si se...

Salata cu ardei capia,vanata si sunca afumata

In Salate la 25 Sep 2014

Taiem vanata rondele si presaram cu putina sare.Ardeii ii punem la copt.cat timp se coc ardeii,intr-o tigaie incingem ulei si prajim vinetele pe o parte si pe alta,le scoatem pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei.Curatam usturoiul si il taiem mai marunt,impreuna cu sunca calim putin,cat...

Prajitura cu zmeura si crema de vanilie

In Prajituri la 24 Sep 2014

Blat : Albusurile se bat tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin o bezea tare. Se adauga uleiul si apa si se amesteca usor, la final se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Tapetam o tava (35/25 cm ) cu...

Ciolan afumat cu fasole verde

In Porc la 24 Sep 2014

Se taie in bucati mai mici ciolanul, se spala, se aseaza intr-un vas de yena se adauga o cana de apa si se da la cuptor, cca 1 ora, din cand in cand mai intoarcem bucatile de pe o parte pe alta si daca scade apa mai adaugam. Separat taiem ceapa marunt, ardeiul in bucati potrivite, punem la...

Cotlet de porc cu legume la cuptor

In Porc la 21 Sep 2014

Mai intai ne ocupam de legume le curatam,le taiem  dupa cum urmeaza :telina in cubulete potrivite,ceapa solzisor,vanata in cubulete,ardeiul julien dar mai mare,morcovul rondele.usturoiul in jumatati,cartofii cuburi mai mari,iar rosiile le curatam de coaja si le taiem marunt.Luam cotletele le...

Betisoare cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 21 Sep 2014

Intr-un castron cernem faina si adaugam praful de copt si plicul de zahar vanilat. Separat amestecam untul cu margarina (puteti sa folositi numai unt sau numai margarina ), dupa ce a fost lasat de seara la temperatura camerei. Se adauga zaharul, oul,smantana si nuca macinata. Omogenizam...

Pizza cu ceapa rosie si salam de porc

In Pizza la 20 Sep 2014

Aluat : Intr-un castron asezam faina cernuta,facem in mijloc loc si punem drojdia sfaramata,adaugam sarea si zaharul si putina apa calduta si amestecam.Lasam cateva minute sa creasca maiaua.Dupa ce si-a dublat volumul incepem sa incorporam faina si sa turnam si restul de apa,pana obtinem un aluat...

Ciorba de porc a la grec - Reteta gustoasa cu savoare autentica

In Ciorbe la 19 Sep 2014

Cum se prepara Ciorba de porc a la grec - Reteta gustoasa cu savoare autentica Intr-o oala cu apa,cca 3 l,punem bucatile de carne cu os,sa fierba,adaugam si sare in apa in care fierbe. Din cand in cand luam spuma formata.Cand e carnea pe jumatate fiarta,o scoatem din oala,strecuram zeama in...

Mascota cu rodie

In Dulciuri la 19 Sep 2014

Mai intai scoatem untul din frigider si il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie.Apoi amestecam cacaoa cu apa si o fierbem pe baie de abur,o lasam sa se raceasca bine.Dupa ce untul s-a inmuiat ,il frecam cu zaharul farin pana devine o crema spumoasa.Adaugam galbenusurile si amestecam pana se...

Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina

In Dulceata / Gem la 17 Sep 2014

Mai intai culegem piersicile,daca avem de unde,eu am avut.Iar anul asta tare frumoase au crescut.Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase.Le punem in tuci,adaugam zaharul,amestecam bine si lasam cca 2 ore sa-si lase zeama.Apoi asezam tuciul pe foc,cu flacara medie si...

Clatite cu aluat oparit

In Dulciuri la 17 Sep 2014

Laptele, untul si zaharul vanilat, pe foc pana atinge punctul de fierbere, nu trebuie sa fiarba. Intr-un castron punem faina cernuta si curcuma. Separat mixam ouale cu zaharul brun si un praf de sare pana devin o crema spumoasa. Peste faina turnam laptele amestecat cu untul, a fie caldut, apoi...

Zacusca de ghebe

In Zacusca la 15 Sep 2014

Mai intai ne ocupam de ghebe,le curatam,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le alsam sa se scurga bine.Ardeiul si morcovul il dam la masina de tocat prin sita mica.Ceapa o taiem marunt.Punem tuciul pe foc,adaugam uleiul,lasam sa se...

Ciorba de fasole boabe cu piept de porc afumat

In Ciorbe la 12 Sep 2014

Punem la fiert fasolea si schimbam apa de 2-3 ori.Separat pregatim zarzavaturile,curatam morcovul,pastarnacul le spalam si le dam pe razatoarea mica,ceapa o curatam si o taiem marunt.Pieptul de porc il taiem bucatele mici si il punem la calit intr-o oala,il lasam sa se rumeneasca ,apoi il...

Prajitura cu mure de padure

In Prajituri la 12 Sep 2014

Blatul : Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza si faina amestecata cu praful de copt si curcuma.Incorporm bine toate ingredientele si adaugam albusurile,avand grija sa...

Dulceata de ardei iute

In Dulceata / Gem la 11 Sep 2014

Ne inarmam cu manusi si multa rabdare.Spalam ardeiul il crestam pe din doua si eliminam semntele,iar nervurile partial,trebuie sa-i lasam din iuteala.Apoi  taiem ardeiul bucatele marunte.Intr-o cratita punem otetul si zaharul si il lasam sa fiarba cca 30 min,apoi adaugam ardeiul taiat si mai...

Gogosari si conopida in otet

In Muraturi la 11 Sep 2014

Mai intai spalam si curatam gogosarii,ii taiem in bucati mai mici,avem grija s anu fie patati sau negri pe dinauntru.Conopida o curatam de frunze si rupem buchetele mici pe care le trecem sub jet de apa.Punem gogosarii si conopida intr-un vas incapator,sa putem amesteca usor,peste ei turnam...

Amandina cu ness

In Prajituri la 10 Sep 2014

Blat : Albusurile batute spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, se mixeaza pana devin o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se imparte compozitia in doua parti egale si se coc doua...

Gem de piersici de gradina

In Dulceata / Gem la 10 Sep 2014

Curatam piersicile de coaja, le scoatem samburii si apoi le bagam la robot, mixam pana cand obtinem consistenta dorita. Asezam tuciul pe foc adaugam pasta de piersici, apoi zaharul, amestecam pana se incorporeaza tot zaharul si lasam focul mic, avand grija sa amestecam din cand in cand, sa nu se...

Hamsii prajite

In Peste la 8 Sep 2014

Mai intai curatam de intestine pestisorii, apoi ii spalam si ii lasam sa se scurga de apa, le dam un praf de sare si ii trecem prin faina si malai, amestecate. Incingem o tigaie in care punem ulei si asezam pestisorii la prajit, ii intoarcem pe o parte si pe alta sa se rumeneasca. Ii scoatem pe...

Rulouri umplute cu salata de cruditati

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2014

Curatam legumele, le spalam, le stergem de apa si le dam prin razatoarea mica, marul prin razatoarea mare, iar ardeiul il taiem julien subtire. Le amestecam bine, adaugam zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, apoi adaugam maioneza. Pe fiecare felie de sunca punem din compozitie, apoi...

Gogosele de cartof

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2014

Mai intai punem cartofi la fiert in coaja,dupa ce au fiert se lasa la racit se curata de coaja si apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu branza.Dupa ce am dat la masina cartofii si branza,adaugam 5 oua,omogenizam si adaugam faina.Obtinem o compozitie lipcioasa din care formam gogosele...

Castraveti murati cu pikant fix

In Muraturi la 2 Sep 2014

Mai intai am pregatit borcanele, sa fie curate. Am curatat morcov si ceapa, am avut o ceapa micuta, ca nu a crescut mai mult. Pe fundul borcanelor am asezat rondele de morcov si ceapa (fiecare cat vrea sa puna), am adaugat boabe de mustar si apoi am asezat castravetii spalati. Dupa ce am terminat...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 1 Sep 2014

Mai intai spalam prunele,le scoatem samburii si apoi le bagam la robot si le mixam bine.Dupa aceea le punem in tuci,adaugam 1 kg zahar,amestecam si lasam sa fiarba,la foc mic,pana incepe sa scada cam de-o palma.Daca vreti mai scazut il mai lasati,la mine a fost suficient cat l-am scazut.Il asezam...

Cartofi taranesti cu rotocoale de carnat proaspat

In Mancaruri cu carne la 31 Aug 2014

Curatam cartofii,ii taiem in 4,cautam sa alegem cartofii cam la aceiasi dimensiune,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.Cat timp fierb cartofii taiem ceapa solzisori si presaram un pic de sare deasupra.Pregatim si carnatii pentru prajit,cu ajutorul unor scobitori ii prindem dupa ce am...

Prajitura cu cacao si nuca

In Prajituri la 30 Aug 2014

Intr-o cratita punem zaharul si cacaoa,amestecam bine,apoi adaugam laptele si margarina si punem pe foc,pana da intr-un clocot.Oprim din compozitia asta o cana plina cca 270 g.Restul lasam sa se raceasca.Cand s-a racit incorporam galbenusurile.Separat batem albusurile cu un praf de sare pana...

Placinta ruseasca cu branza si caramel

In Dulciuri la 28 Aug 2014

Mai intai punem stafidele la inmuiat,turnand apa fierbinte peste ele.Amestecam grisul cu smantana si lasam 30 min.Separat frecam zaharul,zaharul vanilinat cu ouale pana devin o spuma cremosa si s-a topit zaharul.Peste oua adaugam branza cremoasa ( daca e nevoie o trecem prin sita sau o bagam la...

Coaste de porc la tuci,inabusite

In Mancaruri cu carne la 28 Aug 2014

Luam coastele le taiem in bucati mai mici,le spalam,si apoi le punem in tuci cu o cana de apa si le lasam cca 20 de minute  cu capacul pus,sa se patrunda bine.Apoi ridicam capacul si le mai lasam 10 min sa se rumeneasca nitel.Se servesc calde cu mamaliga si sos de usturoicu rosii coapte si...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 26 Aug 2014

Mai intai coacem vinetele si ardeii, ii curatam si lasam la scurs pana a doua zi. Se dau apoi prin masina de tocat prin sita mare. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se asaza tuciul pe foc se lasa sa se incinga si se adauga uleiul. Se adauga ceapa si se sareaza dupa gust, se lasa la calit...

Afisate 1261 - 1290 din 1805 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]