Cine nu vrea o reteta de placinta si buna si frumoasa? :))
Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma :D. Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au uscat deloc Placinte trandafir cu branza si marar
un ou pentru uns zahar pudra
Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa.
Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5 linguri de faina si drojdia proaspata.
Amesteca si lasa 10 minute la crescut.
Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie.
Adauga amestecul cu lapte, treptat, omogenizeaza si apoi framanta aluatul timp de 10 minute. Adauga intre timp si uleiul de masline.
Trebuie sa obtii un aluat elastic , nelipicios. Daca e cazul mai adauga fie putina faina (daca aluatul e prea moale) fie putin lapte cald (daca aluatul e prea ferm)
Acopera vasul si da-l la rece pana pregatesti umplutura.
Amesteca intr-un bol telemeaua rasa, ouale, branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie , pesmetul si mararul tocat.Umplutura nu trebuie sa fie prea moale.
Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 12 bucati egale.
Pe fiecare bucata modeleaz-o cu mainile in forma de bila.
Intinde fiecare bila cu sucitorul pana obtii o foaie rotunda pe care-o crestezi ca in imagine
Pune in mijloc o lingura plina cu umplutura apoi trece partea 1 din aluat peste umplutura, fara a o acoperi complet. Adu apoi peste umplutura partea 2, lipeste cu degetele de partea 1 (pentru a nu se desprinde la copt) , apoi procedeaza la fel cu a 3-a parte si ultima, a patra. Nu trebuie acoperita complet umplutura, trebuie sa ramana un loc in care umplutura sa se vada, in mijloc.
Aseaza toate placintele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.
Bate oul ramas cu o furculita si cu ajutorul unei pensule unge placintele.
Baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasa pana ce placintele se rumenesc frumos.
Acopera-le cu un servet curat iar cand se racoresc putin pudreaza-le cu zahar.