Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete

Salata de broccoli cu sos vinegreta

In Salate la 3 Iun 2009

Fierbeti timp de cateva minute in apa cu sare o capatana de broccoli,lasati-o sa se  raceasca si taiati-o in bucati potrivite, care se pun intr-un castron. Spalati ciupercile din conserva si taiati-le fideluta. Adaugati 2rosii mari taiate cubulete.marar si patrunjel dupa gust. Faceti...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 29 Mai 2009

Se spala capsunile. Se curata de codite. Se ia o cratita de 6l. Se pune un rand de capsuni,se presara zahar ,pana cand se termina capsunile. Se pune cratita pe foc(se poate baga si la cuptor la foc potrivit). Se fierbe pana intreaga cantitate scade la jumatate.Se pune zeama de...

Sirop de capsuni

In Sirop / Compot la 29 Mai 2009

Se curata capsunile de codite,se spala,se taie in doua si se pun intr-un castron mai mare .Se lasa 24ore, apoi se strecoara. Va luati o masura in functie de cantitatea de lichid care se formeaza si puneti o parte lighid si doua patri zahar. Aceasta compozitie se pune intr-un borcan peste care se...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 29 Mai 2009

Dulceata de capsuni reteta Intr-o cratita de 4l. se pune zaharul si apa.Se fierbe la foc iute pana se leaga.Acesta este siropul pentru dulceata. Se incearca daca este bine legat punandu-se putin sirop pe marginea unei farfurii. Daca pe marginea farfuriei ramane ca o bobita ,atunci siropul este...

Rulada cu branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2009

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile bine, se adauga galbenusurile, faina,uleiul. Se unge dosul tavii,se pune  hartie de copt,care se unge si ea Se pune aluatul de rulada cat mai uniform si se baga in cuptorul incins. Blatul este copt candse rumeneste usor....

Friptura de pui cu oua

In Pui la 24 Mai 2009

Se spala puiul bine ,se portioneaza si se aseaza in tava.Se adauga sarea,piperul, busuiocul,usturoiul,uleiul,bulionul si apa. Se da la cuptor pana cand se fierbe carnea. Cand puiul este aproape gata se scoate tava , se sparg oualele si se pun printre bucatile de pui. Se mai lasa in cuptorul...

Varza noua calita cu marar si ciolan

In Porc la 16 Mai 2009

Ciolanul afumat se spala bine, se lasa 30 de minute in apa calduta pentru a se curata de fum bine. Se taie varza fideluta si se freaca bine cu sare. Ardeiul gras se taie cubulete si se inabusa in uleiul de masline, apoi se adauga varza si se caleste bine in continuare. Cind s-a inmuiat bine...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 15 Mai 2009

Socata reteta bunicii Se taie lamiile in jumatati si se storc. Zeama, dar si jumatatile stoarse se pun intr-un borcan de 8 litrei in care turnam 4-5 litri de apa si punem apoi zaharul si florile de soc. Din cind in cind se amesteca pina se topeste zaharul. Se lasa 24 de ore, dupa care se...

Cartofi noi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2009

Se curata cartofii. Se aseaza in tava unsa cu ulei de masline,se sareaza,se pipereaza,se pune apoi usturoiul taiat marunt si se baga tava in coptor.Se lasa in cuptor circa 30-45 de minute. Cand cartofii sunt rumeniti se scot din cuptor si sepresara o ploaie de  marar.Se pot servi ca...

Tarte cu visine

In Prajituri la 13 Mai 2009

Se freaca margarina cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul,vanilia,faina.Se pune faina cat pentru un aluat vartos.  Se imparte aluatul in 32 de bucati si se pun in formele speciale de tarte,care au fost unse bine in prealabil ( daca n-ai prealabil...

File de peste pe pat de legume

In Peste la 12 Mai 2009

Cartofii se fierb se taie rondele si se aseaza in tava unsa cu ulei.Peste ei se pun ardeii taiati cubulete,porumbul,iar deasupra fileurile de peste.Peste toata aceastanebunie se rade cascavalul.Se lasa in cuptor la foc potrivit circa 20 min.

Budinca de branza dulce

In Prajituri la 12 Mai 2009

Toate aceste ingrediente se amesteca foarte bine si se pun intr-o tava (eu am pus-o intr-o tava de cozonac) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune untul  taiat in cubulete   Este cea mai usoara budinca posibila.

Ciorba de stevie

In Ciorbe la 6 Mai 2009

Pui la fiert un litru de apa. Se spala stevia, se curata de nervura groasa din mijloc si se da in doua-trei clocote. Se strecoara stevia si se lasa in strecuratoare la racit. Apa in care a fiert se arunca. Pui din nou apa la fiert, in care adaugi ceapa verde tocata marunt, morcovul ras...

Chiftelute de pangasius

In Pangasius la 26 Apr 2009

Se fierb morcovii si cartofii Se dau toate ingredientele prin masina de tocat Se amesteca impreuna cu ouale, cascavalul si grisul Se modeleaza, se tavalesc prin pesmet si se prajesc

Cum colorezi maioneza ecologic

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2009

Se amestecă maioneza cu sfecla roşie.

Mîncărică de prune uscate

In Mancaruri de post la 9 Apr 2009

Punem zaharul intr-o craticioara usca la foc potrivit (caramelizarea zaharului) pina devine auriu. In acel moment se toarna (stinge) o ceasca de apa (200 gr apa) si se fierbe astfel pina se topeste zaharul. Faina se amesteca separat cu uleiul, se subtiaza cu putina apa si se toarna apoi in...

Muşchi file făcut în casă

In Mezel de casa la 9 Apr 2009

Folosim o bucata de muschi de porc (cotletul fara os). Aceasta reteta este pentru o cantitate de 500 grame muschi. Punem intr-o cratita cantitati egale de apa, vin alb si zeama de varza, astfel incit muschiul de porc sa fie acoperit cu aceasta compozitie (2 centimetri peste). Condimentam cu...

Ceafă de porc la cuptor

In Porc la 9 Apr 2009

1kg. ceafa de porc se presara cu piper, cimbru si se infasoara cu felii de sunca foarte subtiri, se unge cu mustar, apoi se infasoara cu foi de varza murata. Se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptor. Se lasa in cuptor pina foile de varza devin maronii. Se incearca daca este coapta cu o...

Icre de crap delicioase

In Crap / Caras la 9 Apr 2009

Tips: Daca aveti icre abia scoase din peste, trebuie sa le lasati trei-patru zile in frigider cu putina sare si ulei. Daca le cumparati din supermarket atunci nu e nevoie de aceasta operatiune. Icrele si grisul fiert se pun in vasul de mixer si se mixeaza turnind cite putin ulei. Se mixeaza...

Şalău la tavă

In Salau la 9 Apr 2009

Se face patul de legume dupa ce se unge tava cu putin ulei. Pestele sa da cu un praf de sare si piper, se umple cu lamiie si boabe de strugure si se aseaza pe patul de legume. Se pune o cescuta de apa si un pahar de vin alb, dupa care pestele trage un pui de somn pe patul de legume la cuptor. Cam...

Cornuri cu rahat

In Dulciuri la 9 Apr 2009

Se framanta si se lasa la dospit 1 ora. Se imparte coca in 4, iar fiecare parte se intinde cu sucitorul, daca se poate sub forma rotunda. Se taie in 8 triunghiuri, se pune umplutura, se pun in tava si de pun la copt la foc potrivit. Daca vreti sa fie mai aspectuase le ungeti cu ou.

Salam de biscuiţi reţetă

In Dulciuri la 9 Apr 2009

Salam de biscuiţi reţetă Se amesteca toate impreuna cu un sirop din: 3linguri de apa, 3 linguri de cacao, 3 linguri de zahar, esenta de rom. Se aseaza totul pe un celofan se ruleaza si se da la rece. Se consuma dupa cateva ore.

Varză călită cu cîrnaţi

In Porc la 9 Apr 2009

O varza acra de marime medie se desface foi si se spala pentru a fi curatata astfel de sare. Se taie fideluta si se adauga ulei, piper boabe, cimbru, o foaie de dafin si bulion. Apoi se pune in vas, deasupra se aseaza cirnatii, care se acopera cu un strat subtire de varza pt a nu se arde. Se da...

Ciuperci la tavă

In Mancaruri de post la 9 Apr 2009

Se spala ciupercile, se curata de codite, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline. Coditele se taie marunt, la fel ceapa si mararul si se amesteca totul, se condimenteaza si se pun peste ciuperci. Se dau la cuptor cam 25-30 minute. Se servesc calde sau reci.

Rasol alb la tavă

In Vita la 9 Apr 2009

Se spala rasolul, se cresteaza la un centimetru si in crestaturi se pun 2 feliute de usturoi. Se aseaza in tava, se condimenteaza, se pun bulionul, vinul si uleiul. Se adauga apa cit sa-l acopere jumatate. Se lasa la foc potrivit circa 90 de minute. Se serveste cu garnitura de legume sau...

Piftie de curcan

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2009

1. se pune carnea la fiert, impreuna cu ceapa si morcovul, in circa 7 litri de apa. Se da focul iute si se spumuieste bine vasul. Dupa ce s-a terminat “spumuirea” (curatarea de spuma a apei), se da focul moale si se lasa asa circa 3 ore. Semnul ca a fiert carnea este cind aceasta se...

Afisate 661 - 686 din 686 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]