Piftie de curcan

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2009 | 77442 vizualizari

 

Piftia de curcan este la fel de delicioasa ca si cea de porc, dar mai putin migaloasa. Urmeaza o reteta de la bunica ...

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan
  • 1 pulpa inferioara
  • 1 ceapa mare (sau 2 potrivite)
  • 1 morcov mare (sau 2 potriviti)
  • 2 capatini mari de usturoi (sau 3 normale)
  • un plic de gelatina
  • 5 l apa
  • sare se adauga k la orice mincare, spre sfirsit, cind e carnea aproape fiarta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

1. se pune carnea la fiert, impreuna cu ceapa si morcovul, in circa 7 litri de apa. Se da focul iute si se spumuieste bine vasul. Dupa ce s-a terminat “spumuirea” (curatarea de spuma a apei), se da focul moale si se lasa asa circa 3 ore. Semnul ca a fiert carnea este cind aceasta se desprinde de pe os (se vede foarte bine la pulpa inferioara). Atunci se adauga sarea, dupa gust. Trebuie sa mai ramina circa o treime din apa in urma fierberii

2. dupa ce a fiert, carnea este scoasa, lasata la racit, apoi taiata bucatele si pusa in vase (boluri, tavi, etc). Se poate pune si morcovul fiert, taiat rondele …

3. in momentul in care apa in care a fost carnea devine calduta se pune in ea usturoiul si se scot morcovul si ceapa.

TIPS: se pune o picatura de apa din cratita pe degete. Daca este lipicioasa, nu trebuie sa-i mai adaugati gelatina. Daca doriti sa-i puneti si gelatina, atunci aceasta trebuie preparata intr-un pahar cu apa rece si adugata in apa calduta (sa nu fie fierbinte, caci se opareste gelatina).

4. ultima operatiune inainte de punerea in vase este “vinturarea” (adica apa se muta dintr-o oala in alta de vreo 3 ori, pentru “limpezire”)

5. apoi apa se trece prin strecuratoare si se pune in vasele cu carnea si se lasa la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

23.01.2012, 19:42

Bunica, de Revelion am probat reteta ta si a iesit de vis , multumesc...

Bunica 1

24.01.2012, 19:00

Ruxyrux ma bucur ca ti-a placut!

Geanina87 1

14.12.2013, 10:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci