Piftie de curcan

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2009 | 77498 vizualizari

 

Piftia de curcan este la fel de delicioasa ca si cea de porc, dar mai putin migaloasa. Urmeaza o reteta de la bunica ...

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan
  • 1 pulpa inferioara
  • 1 ceapa mare (sau 2 potrivite)
  • 1 morcov mare (sau 2 potriviti)
  • 2 capatini mari de usturoi (sau 3 normale)
  • un plic de gelatina
  • 5 l apa
  • sare se adauga k la orice mincare, spre sfirsit, cind e carnea aproape fiarta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

1. se pune carnea la fiert, impreuna cu ceapa si morcovul, in circa 7 litri de apa. Se da focul iute si se spumuieste bine vasul. Dupa ce s-a terminat “spumuirea” (curatarea de spuma a apei), se da focul moale si se lasa asa circa 3 ore. Semnul ca a fiert carnea este cind aceasta se desprinde de pe os (se vede foarte bine la pulpa inferioara). Atunci se adauga sarea, dupa gust. Trebuie sa mai ramina circa o treime din apa in urma fierberii

2. dupa ce a fiert, carnea este scoasa, lasata la racit, apoi taiata bucatele si pusa in vase (boluri, tavi, etc). Se poate pune si morcovul fiert, taiat rondele …

3. in momentul in care apa in care a fost carnea devine calduta se pune in ea usturoiul si se scot morcovul si ceapa.

TIPS: se pune o picatura de apa din cratita pe degete. Daca este lipicioasa, nu trebuie sa-i mai adaugati gelatina. Daca doriti sa-i puneti si gelatina, atunci aceasta trebuie preparata intr-un pahar cu apa rece si adugata in apa calduta (sa nu fie fierbinte, caci se opareste gelatina).

4. ultima operatiune inainte de punerea in vase este “vinturarea” (adica apa se muta dintr-o oala in alta de vreo 3 ori, pentru “limpezire”)

5. apoi apa se trece prin strecuratoare si se pune in vasele cu carnea si se lasa la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Corabioare cu pate de ficat