Socata reteta bunicii

de Bunica in Bauturi, 15 Mai 2009 | 18573 vizualizari

 

Socata reteta bunicii Stiu reteta de la mama mea. Cred ca am baut prima oara socata prin 1965 :) ...

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 4-5 flori de soc
  • 4-5 lamii
  • 4-500 gr zahar
  • 4-5 litri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Se taie lamiile in jumatati si se storc. Zeama, dar si jumatatile stoarse se pun intr-un borcan de 8 litrei in care turnam 4-5 litri de apa si punem apoi zaharul si florile de soc. Din cind in cind se amesteca pina se topeste zaharul.

Se lasa 24 de ore, dupa care se strecoara si se pune-n sticle.

Atentie. Daca vrem sa pastram mai mult trebuie ca sticlele sa le tinem la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

04.06.2011, 00:39

bunica ai facut socata ma servesti si pe mine cu un pahar??sa fie si rece mmmm buna!!!!

Panacris 1

04.06.2011, 13:27

Acum am cules soc, si ma apuc de treaba!

Valclaudia 1

19.05.2014, 18:40

prezenta la apel!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii