1. Pune pe foc o oala cu 2 l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.
2. Taie baconul cubulete.
3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet, rasuceste si da-le drumul in apa. Impinge un pic marginile sa nu se arda. Pentru fiecare portie iti trebuie...
Taie legumele cuburi si pune-le in bol;
Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru;
Pune-le in tava pe hartie de copt si baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se vor coace, probabil 15-20 min va dura;...
Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea;
Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, zaharul pudra, apa si uleiul de masline deasupra;
Incorporeaza treptat faina in timp ce bati ouale cu o furculita;
Framant-o pana obtii un aluat omogen;...
Incepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute. Procedeaza la fel si cu urechile de lemn.
Taie morcovii si ardeii batonete. Morcovii trebuie sa fie mai subtiri decat ardeii, pentru ca se gatesc mai greu.
Taie ceapa julien, dar putin mai...
In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.
Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.
Adauga sare, piper, cimbru si oregano si amesteca bine.
Toaca usturoiul marunt si adauga-l si pe-acesta in...
Intai de toate, iti propun sa te apuci de sos.
Taie pancetta si caleste-o in ulei de masline la foc mic.
Toaca marunt morcovul, salotele, usturoiul si telina apio si adauga-le peste pancetta.
Caleste-le si pe acestea putin, creste focul la mediu si adauga carnea de vita....
Incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa, trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sarea va scoate apa la suprafata si apoi trebuie sa il tapetezi cu servetele si sa il tai cubulete.
Intre timp,...
Taiati vinetele felii subtiri;
Adaugati peste acestea ulei de masline si sare, asezati-le pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti-le pana se rumenesc putin, in cuptor, la cca 180 de grade;
Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca;...
Umezeste cutitul si taie camembert-ul cuburi;
Da pe razatoare cascavalul, emmentaler-ul si parmezanul;
Pune apa cu sare pe foc la fiert, iar cand a dat in clocot adauga pastele si fierbele conform instructiunilor de pe pachet;...
Puneti apa cu sare la fiert intr-o oala incapatoare, pentru paste;
Cand apa a inceput sa fiarba introduceti spaghetele in oala;
Fierbeti-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet;
Intre timp desfaceti usturoiul pe lungime...
Lasati tofu afumat la scurs, bine de tot;
Puneti faina intr-un castron, faceti o gaura in centru si spargeti oul;
Adaugati sare si ulei de masline si incorporati faina in ou, treptat;
Framantati bine, inveliti in folie de plastic si lasati coca 20 de minute in...
Lasati branza de capra si ricotta la scurs;
Amestecati faina cu boia si gris;
Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru;
Adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti...
Spaghetti carbonara
1. Pune pe foc o oala cu 2 l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea. 2. Taie baconul cubulete. 3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet, rasuceste si da-le drumul in apa. Impinge un pic marginile sa nu se arda. Pentru fiecare portie iti trebuie...
Lasagna cu legume
Taie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se vor coace, probabil 15-20 min va dura;...
Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine
Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea; Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, zaharul pudra, apa si uleiul de masline deasupra; Incorporeaza treptat faina in timp ce bati ouale cu o furculita; Framant-o pana obtii un aluat omogen;...
Noodles cu legume si sos de soia
Incepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute. Procedeaza la fel si cu urechile de lemn. Taie morcovii si ardeii batonete. Morcovii trebuie sa fie mai subtiri decat ardeii, pentru ca se gatesc mai greu. Taie ceapa julien, dar putin mai...
Lasagna
In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna. Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline. Adauga sare, piper, cimbru si oregano si amesteca bine. Toaca usturoiul marunt si adauga-l si pe-acesta in...
Paste cu sos Bolognese
Intai de toate, iti propun sa te apuci de sos. Taie pancetta si caleste-o in ulei de masline la foc mic. Toaca marunt morcovul, salotele, usturoiul si telina apio si adauga-le peste pancetta. Caleste-le si pe acestea putin, creste focul la mediu si adauga carnea de vita....
Paste integrale cu legume
Incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa, trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sarea va scoate apa la suprafata si apoi trebuie sa il tapetezi cu servetele si sa il tai cubulete. Intre timp,...
Lasagna cu vinete
Taiati vinetele felii subtiri; Adaugati peste acestea ulei de masline si sare, asezati-le pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti-le pana se rumenesc putin, in cuptor, la cca 180 de grade; Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca;...
Tagliatelle con spinaci e quattro formaggi - Delaco
Umezeste cutitul si taie camembert-ul cuburi; Da pe razatoare cascavalul, emmentaler-ul si parmezanul; Pune apa cu sare pe foc la fiert, iar cand a dat in clocot adauga pastele si fierbele conform instructiunilor de pe pachet;...
Spaghetti cu parmezan si rosii cherry
Puneti apa cu sare la fiert intr-o oala incapatoare, pentru paste; Cand apa a inceput sa fiarba introduceti spaghetele in oala; Fierbeti-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet; Intre timp desfaceti usturoiul pe lungime...
Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video
Lasati tofu afumat la scurs, bine de tot; Puneti faina intr-un castron, faceti o gaura in centru si spargeti oul; Adaugati sare si ulei de masline si incorporati faina in ou, treptat; Framantati bine, inveliti in folie de plastic si lasati coca 20 de minute in...
Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi
Lasati branza de capra si ricotta la scurs; Amestecati faina cu boia si gris; Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru; Adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti...