O altfel de lasagna...cu vinete. In curand urmeaza si cea cu spanac si ricotta.
Taiati vinetele felii subtiri;
Adaugati peste acestea ulei de masline si sare, asezati-le pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti-le pana se rumenesc putin, in cuptor, la cca 180 de grade;
Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca;
Bateti cele 5 oua bine;
Adaugati untul intr-o craticioara si treptat, la foc mic, amestecand cu un tel, adaugati faina;
Dupa ce-ati incorporat-o adaugati laptele, smantana de gatit, putina sare, piper alb si nucsoara;
Amestecati energic pana obtineti o compozitie inchegata;
Adaugati ulei in tava;
Asezati foile de lasagna pe care le treceti in prealabil printr-un jet de apa;
Adaugati 1/3 din cantitatea de vinete deasupra;
Peste acestea adaugati o parte din sosul Bechamel;
Adaugati apoi rosii taiate rondele subtiri si peste acestea frunze de busuioc – radeti o parte din mozzarella pe deasupra si adaugati 3-4 linguri din cantitatea de oua batute;
Repetati procesul de 2 ori, iar ultimul strat de foi de lasagna treceti-l prin sosul Bechamel ramas;
Adaugati ultima cantitate de mozzarella, dar si parmezanul si ultima cantitate de oua batute;
Incingeti cuptorul la 180 de grade si lasati lasagna la copt pentru cca 25-30 min;
Pofta buna !