Intr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale.
Dupa epuizarea timpului scurge apa fierbinte si adauga apa rece. Apuca-te sa decojesti...
Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un tel si lasam compozitia 10 minute la temperatura camerei, pana se umfla si se formeaza bule la...
Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna.
Scurge uleiul in exces daca e cazul si pune-i peste cartofi, in bol. Toaca patrunjelul marunt...
Painea trebuie sa aiba coaja tare, si o taiem pur si simplu pe orizontala si verticala... cat sa facem loc pentru feliile subtiri de svaiter si mozarella.
Intercalam apoi ambele tipuri de branza, or sa se topeasca si vor curge efectiv in paine... cam asta e scopul acestei...
Pune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele;
Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt;
Bate galbenusurile cu un tel si unge saratelele;
Presara parmezan ras si seminte de...
“Acadele” de mozzarella si rosii cherry
Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella;
Se scufunda mozzarella in pesto si apoi se trece prin mixul de seminte;
Rulouri de tortilla cu jambon si spanac
Se...
Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut, adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge cu vin alb si lasa compozitia din tigaie la scurs.
Taie patrate egale de aluat de...
Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider.
In prima faza, amesteca faina cu praful de copt. Folosind un mixer, bate ouale cu sare pana devin pufoase. Incorporeaza faina cu praful de copt...
Taie salotele cubulete. Pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si adauga putina sare. Amesteca cu ajutorul unei spatule de silicon pentru a crea o emulsie.
Adauga salotele si orezul si soteaza-le, amestecandu-le constant cu spatula de silicon.
Cand orezul a devenit...
Humus reteta
Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele.
Iti poti usura mult mai mult munca daca vei cumpara naut deja fiert, la conserva.
Pentru inceput, va...
Taie salota si ciupercile cubulete mici si apoi soteaza-le in uleiul de masline;
Adauga apoi si spanacul si potriveste de sare si piper;
Odata gatit, lasa totul la scurs intr-o sita;
Cand compozitia din tigaie s-a racit, pune-o intr-un castron incapator;
Peste...
Humus reteta
Adaugati ghe ata in blender;
Tocati sfecla marunt si introduceti-o in blender;
Zdrobiti nuca intr-un mojar si adaugati-o peste;
Adaugati tahini, urmata de restul ingredientelor si blendati pana...
Coaceti usturoiul in cuptor;
Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;
Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);
Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;...
Taie cu ajutorul unui castron sau al unui inel mai mare cercuri de aluat de foietaj;
Pune-le intr-o tava cu hartie de copt, aplica alta foaie de hartie de copt deasupra si peste aceasta inca o tava;
Incinge cuptorul la 190 grade Celsius si introdu...
Taie somonul felii subtiri si pune-l intr-un bol;
Adauga marar deasupra urmat de crema de branza cu verdeturi, Delaco;
Pune apoi fresh-ul de portocale, piperul si blendeaza totul;
Pune mousse-ul intr-un poche si serveste-l pe lingurite, cu chipsuri de paine si cateva bobite de...
Taiati somonul, branza tofu si cascavalul tofu marunt;
Introduceti-le in blenderul performant Oster Reversible si adaugati zeama de lamaie, zeama de portocala si laptele de soia;
Peste acestea adaugati semintele de muguri de pin;
Tocati marunt mararul, busuiocul si...
Fasolea o lasati la inmuiat peste noapte. Schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacii.
Scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa. Aadaugati fasolea si usturoiul in blenderul Oster Classic Chrome – daca prezinta o consistenta prea densa, mai adaugati...
Taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infigeti mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte usor. Curatati miezul cu o lingura de lemn si mixati-l-l in blenderul Oster Classic Chrome...
Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene
Intr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale. Dupa epuizarea timpului scurge apa fierbinte si adauga apa rece. Apuca-te sa decojesti...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un tel si lasam compozitia 10 minute la temperatura camerei, pana se umfla si se formeaza bule la...
Aperitiv fritatta cu cartofi
Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna. Scurge uleiul in exces daca e cazul si pune-i peste cartofi, in bol. Toaca patrunjelul marunt...
Aperitiv paine umpluta cu cascaval si ceapa gratinata la cuptor
Painea trebuie sa aiba coaja tare, si o taiem pur si simplu pe orizontala si verticala... cat sa facem loc pentru feliile subtiri de svaiter si mozarella. Intercalam apoi ambele tipuri de branza, or sa se topeasca si vor curge efectiv in paine... cam asta e scopul acestei...
Aperitiv saratele cu chimen si parmezan
Pune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele; Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt; Bate galbenusurile cu un tel si unge saratelele; Presara parmezan ras si seminte de...
Aperitive rapide pentru sarbatori
“Acadele” de mozzarella si rosii cherry Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella; Se scufunda mozzarella in pesto si apoi se trece prin mixul de seminte; Rulouri de tortilla cu jambon si spanac Se...
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut, adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge cu vin alb si lasa compozitia din tigaie la scurs. Taie patrate egale de aluat de...
Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat
Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider. In prima faza, amesteca faina cu praful de copt. Folosind un mixer, bate ouale cu sare pana devin pufoase. Incorporeaza faina cu praful de copt...
Risotto cu ciuperci si parmezan
Taie salotele cubulete. Pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si adauga putina sare. Amesteca cu ajutorul unei spatule de silicon pentru a crea o emulsie. Adauga salotele si orezul si soteaza-le, amestecandu-le constant cu spatula de silicon. Cand orezul a devenit...
Aperitiv- Humus reteta cu tahini
Humus reteta Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele. Iti poti usura mult mai mult munca daca vei cumpara naut deja fiert, la conserva. Pentru inceput, va...
Aperitiv bagheta cu spanac, ciuperci si mozzarella
Taie salota si ciupercile cubulete mici si apoi soteaza-le in uleiul de masline; Adauga apoi si spanacul si potriveste de sare si piper; Odata gatit, lasa totul la scurs intr-o sita; Cand compozitia din tigaie s-a racit, pune-o intr-un castron incapator; Peste...
Humus reteta cu sfecla
Humus reteta Adaugati ghe ata in blender; Tocati sfecla marunt si introduceti-o in blender; Zdrobiti nuca intr-un mojar si adaugati-o peste; Adaugati tahini, urmata de restul ingredientelor si blendati pana...
Fasole batuta, orientala (Byesar)
Coaceti usturoiul in cuptor; Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte; Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa); Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;...
Tarta cu spanac si 4 branzeturi Delaco (crema de branza, parmezan, mozzarella gourmet si cheddar)
Taie cu ajutorul unui castron sau al unui inel mai mare cercuri de aluat de foietaj; Pune-le intr-o tava cu hartie de copt, aplica alta foaie de hartie de copt deasupra si peste aceasta inca o tava; Incinge cuptorul la 190 grade Celsius si introdu...
Mousse de somon cu crema de branza Delaco
Taie somonul felii subtiri si pune-l intr-un bol; Adauga marar deasupra urmat de crema de branza cu verdeturi, Delaco; Pune apoi fresh-ul de portocale, piperul si blendeaza totul; Pune mousse-ul intr-un poche si serveste-l pe lingurite, cu chipsuri de paine si cateva bobite de...
Crema de somon cu tofu pe crouton cu blenderul Oster
Taiati somonul, branza tofu si cascavalul tofu marunt; Introduceti-le in blenderul performant Oster Reversible si adaugati zeama de lamaie, zeama de portocala si laptele de soia; Peste acestea adaugati semintele de muguri de pin; Tocati marunt mararul, busuiocul si...
Aperitiv- Fasole batuta cu Blenderul Oster
Fasolea o lasati la inmuiat peste noapte. Schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacii. Scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa. Aadaugati fasolea si usturoiul in blenderul Oster Classic Chrome – daca prezinta o consistenta prea densa, mai adaugati...
Guacamole cu Blenderul Oster
Taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infigeti mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte usor. Curatati miezul cu o lingura de lemn si mixati-l-l in blenderul Oster Classic Chrome...