Pentru ca nu am fost niciodata de acord cu risipa, iti arat cum sa transformi resturile din frigider in ceva gustos. Checul aperitiv cu masline si kaizer afumat este perfect din acest punct de vedere, si este totodata capabil sa transforme niste ingrediente banale intr-un preparat foarte gustos.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider.
In prima faza, amesteca faina cu praful de copt. Folosind un mixer, bate ouale cu sare pana devin pufoase. Incorporeaza faina cu praful de copt amestecand in continuare. Procedeaza la fel si cu uleiul. Pune apoi cascavalul, maslinele, kaizerul, ardeii kapia, boia, cimbru si piper si de data aceasta amesteca folosind o spatula de silicon.
Tapeteaza cu unt si faina o forma de tort cu fund detasabil sau o forma de cozonac. Pune compozitia in aceasta si da-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand este perfect crescut si rumenit si a trecut testul scobitorii.
Lasa-l sa se raceasca pe un tocator. Pofta buna!
1
Este foarte important sa nu deschizi usa cuptorului in timpul procesului de gatire.