publicat la 10.02.2012
publicat la 10.02.2012
publicat la 29.09.2011
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Pui în bere " la plic"
1. Turnați berea într-o cratiţă de 4 litri şi aduceţi la fierbere (atenție se va face spumă aproape până sus); se fierbe 3 minute, amestecând în jos spuma, până se reduce la 1/2 ceașcă. Îndepărtați de pe foc şi adăugați în ploaie făina...
Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere
Încălziți cuptorul la 200 grade . Se încinge ulei de masline într-o tigaie , apoi se pune mușchiulețul de porc asezonat cu sare , piper, cimbru şi se rumenește uşor pe...
Pulpe de pui gratinate cu broccoli
Pulpele de pui dezosate și fără pieliță se spală bine și se țin puțin în lapte. Apoi se așează într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare, piper, boia . Se toarnă ulei de măsline și se adaugă și usturoiul tăiat felii. Se dă la cuptorul...
Frigărui de pui la grătar
În primul rând pregătim cele necesare: se taie pieptul de pui în felii și apoi in cuburi, nu foarte mari. La fel se face și cu ardeii și kaiserul. Ceapa se taie în 4 și se desface în foi. Apoi toate mirodeniile se pun într-un bol...
Pui dulce-acrişor
In primul rând curățați legumele și tăiați-le fâșii nu foarte subțiri. Încercați sa le tăiați cam de aceeași dimensiune cu cele de pui ( arată mai bine în farfurie) . Încingeți bine niște ulei de măsline în tigaie( de preferat wok)și cu...
Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute
1. Pregătirea coastelor este extraordinar de simplă. Coastele se spală puțin dacă considerați că sunt prea sărate. Nu le condimentați dvs. căci au destulă sare și condimente! Se taie în bucăți , aşa cum doriți .Se așează în vasul zepter și se acoperă cu apă...
Pulpă de porc la tavă
Se ia o tavă in care dacă doriți se așează hârtie de copt sau se lasă așa cum este. Se curăță legumele și se taie rondele mai mari. Aranjați un "pat" de legume peste care se așează pulpa de porc , apoi adăugați restul ingredientelor (sare, piper, cimbru) și...
Cordon bleu
1. Carnea de vițel se curăță de pielițe și se feliaza în felii cam de dimensiunea unui deget și se lasă la scurs pe niște șervețele de bucătărie. 2. Dupa ce s-a scurs carnea, bateți puțin fiecare felie cu ciocanul de șnițele, ca să se frăgezească și...
Muşchiuleţ de vită cu sos
Se ia mușchiulețul , se curăță de pielițe și se feliază, după care se bate cu ciocanul de șnițele.Se condimentează cu sare şi piper după gust. Așezați bucățile de carne în oală acoperiți-le cu ulei și prăjiți-le ( de fapt se vor fierbe în ulei).Veți vedea...
Gulaş
In primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul . Fiți pregătite să plângeți. Ceapa roșie și ardeiul capia se toacă mărunt sau prin robot. Dar cum mie îmi place...
Cotlet de porc in mustar
Într-un bol faceți un amestec de muștar, ulei de măsline, cimbru și usturoi tocat, sare, piper. Se pune deoparte. Se taie carnea în bucăți groase cam cât degetul. Se bat ușor cu ciocanul de șnițele. Amestecul de muștar se întinde cu o pensulă pe toată...