Nu prea suntem fani ai peştelui , dar cu acest preparat am reuşit să-i fac pe toţi să se lingă pe buze, ca să nu mai vorbim de cât este de sănătos, fiind gătit în cuptor şi nu în ulei .
Încălziţi cuptorul (eu l-am setat pe ventilator) la 180C .
Se toarnă ouăle bătute într-un bol şi pesmetul pe o farfurie. Se amestecă coaja de lămâie în pesmet, împreună cu oregano, puţină sare şi piper.
Pe o foaie de copt pensulați jumătate din cantitatea de ulei. Scufundați fâşiile de peşte în ou, apoi le tăvăliţi prin pesmet. Asezaţi peştele pe foaia de copt şi da-ți la cuptor timp de 20 de minute , până devine auriu.
Noi am servit fish fingers-urile cu cartofi wedges. Acet tip de cartofi se poate face la cuptor alături de peşte, deorece au nevoie de aceleaşi condiţii de coacere ( cuptor pe ventilator la 180C). Tăiaţi în 4 cartofii şi ungeţi-i cu restul de ulei de măsline şi boia. Îi aranjaţi apoi într-un singur strat pe foaia de copt , lângă peşte şi da-ţi la cuptor timp de 30 de minute.
Între timp, amestecaţi maioneza cu sucul de lămâie sau deschideți un borcan de sos tartar ( pe care ştiu că îl aveţi undeva ascuns prin cămară , aşa că nu negați ). Poftă bună !!!!!