Gulaş

de AlexJ in Porc, 23 Mar 2011 | 8256 vizualizari

 

Conform dex+ului gulaș (-șuri), s.n. – Fel de mâncare tipic unguresc, tocană cu carne, cârnați şi găluşte de făină sau cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucaţi cârnati de casă, mari și afumati
  • vreo 7 cartofi mari (vreo 1-1,5 kg )
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  •  1 ardei gras sau ardei capia
  • 1 ceapă roșie mare 
  • 1 lingură mare pastă de tomate (eu am folosit pastă cremă gulaș iute)
  • foi dafin
  • sare,  piper, boia de ardei iute și dulce 
  • ulei de masline

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulaş:

In primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră  și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul .

Fiți pregătite să plângeți. Ceapa roșie  și ardeiul capia se toacă mărunt sau prin robot. Dar cum mie îmi place să-i simt gustul și mai ales îmi place la nebunie să o tai mărunt și să plâng, am folosit cuțitul de data asta. O adevărată plăcere. Dupa ce le-ați tocat se pun la prăjit în puțin ulei , pana devin sticloase. Cârnatul de casă se taie rondele și se pune peste ceapă și ardei, amestecând mereu, să se rumenească.

Cartofii se curăță și se taie cuburi, iar morcovii rondele. Se adaugă și acestea în oală și se agita puțin ingredientele . Apoi se completează cu apă cât să acopere , se pune capac și se lasă la foc mic, sa fiarbă.  

Aveți grijă la morcovi !!! In funcție de cât sunt de proaspeți se pot fierbe diferit față de cartofi.In acest caz este bine sa adăugați morcovii cu vreo 15 min. înaintea cartofilor, pentru că altfel cartofii se fac piure și morcovii rămân nefierți.( sau îi puteți fierbe puțin  înainte ).
Să nu uitați să adăugați și vreo 2 -3 foi de dafin . Din când în când verificați ce se întâmpla în oală și aveți grijă să nu scadă prea mult apa. Grijă mare și când amestecați în oală, nu vreți să faceți piure cartofii. Când au fiert morcovii și cartofii se adaugă pasta de tomate, sare, piper și boia, dulce și iute ( dacă folosiți cremă gulaș nu mai aveți nevoie de boia) și se mai lasă 2 minute pe foc, amestecând cu grijă.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulaş" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu ciuperci