BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate pana se obtine o bezea tare.
Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se...
Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos
Biscuitii se sfaramiteaza.
Laptele se pune la incalzit si cand da sa fiarba se adauga cacaoa amestecata cu zaharul si se amesteca bine.
Se lasa 5 minute si se adauga untul cubulete. Se i-a de pe foc dupa ce s-a topit si untul.
Se pune esenta...
Tiramisu reţetă originală
MOD DE PREPARARE: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea apoi se adauga cu lingura din mascarpone pana se incorporeaza cele 500 de grame. Se lasa deoparte.
Se bate frisca cu intaritorul de frisca pana e tare si nu cade de pe peretii...
Cele 3 galbenusuri se freaca ca la maioneza cu 100 ml ulei si laptele cu 3 linguri de zahar si drojdia se pun la crescut cca 15 minute pana fermenteaza.
Dupa ce a crescut, o turnam peste "maioneza" coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilinat.praful de copt,1 lingurita rasa...
Capsunile se spala bine si se curata de codite, bananele se feliaza, kiwi si piersicile se taie cubulete si se pun toate in blender.
Peste se adauga cateva cuburi de gheata, depinde cat o vreti de rece, cele 2 linguri de miere si se mixeaza la treapta a 2 a.
Se pun in pahare sau cupe si se...
Se pregateste exact ca cheesecake cu capsuni.
Biscuitii se dau prin blender,untul se topeste si se amesteca cu biscuitii.
Se pun intr-o forma detasabila de tort si se tapeteaza cu degetele.
Se pune la frigider pana pregatim prima crema.
Crema nr.1 : Incepem cu gelatina pe...
Crema nr.1 : Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita.
Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare , esenta si zaharul vanilat pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam frisca si omogenizam bine intreaga compozitie.
Punem...
Preparare aluat:
Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute.
Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea. Cand s-a topit zaharul dam craticioara deoparte.
Batem ouale cu furculita...
Cantitatile de ingrediente sunt pentru o portie,aproximativ 12-15 galuste.
Eu am folosit cantitatile pentru 3 portii,mai precis 1200 g cartofi, 300 g faina, 1 lingurita jumatate de ulei, un praf de sare.
Cartofii se fierb in coaja, reci se decojesc(eu ii curat fierbinti,pentru ca nu am...
Pentru blatul de tort ; Albusurile se bat spuma,treptat se adauga cele 7 linguri de zahar iar cand bezeaua e tare se adauga galbenusurile,apa,praful de copt si se omogenizeaza usor. Se pune si faina amestecata cu cele 2 linguri de cacao.Se coace blatul 30-40 min la 180 grade..
Se...
Se mixeaza ouale cu zaharul vanilat,zaharul,laptele si uleiul pana devine o crema .
Se adauga faina amestecata cu praful de copt,cacaoa si praful de sare. Se amesteca usor si se pregateste tava pentru briose cu hartie.
In fiecare forma se adauga 2 linguri din compozitie.
Se coace la foc...
Fiecare din cele 2 blaturi se face din din:
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar, se adauga peste...
Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu albusurile apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in doua.
Jumatate din cantitate se omogenizeaza cu 2 linguri de cacao si apoi se...
Pentru blat : 10 albusuri se bat spuma tare cu un varf de sare, ca mai apoi se adauga treptat cate 2 linguri de zahar.Cand bezeaua e tare se adauga cele 10 galbenusuri ramase,praful de copt stins cu zeama de lamaie,se incorporeaza si cele 10 linguri de faina.
Se coc 10 foi pe dosul...
Se bate o bezea tare din 5 albusuri cu un praf de sare.
Cand bezeaua e tare se adauga treptat cate 2 linguri de zahar pana la terminarea celor 10 linguri.
Am maruntit capsunile spalate inainte cu o furculita si am pastrat un pic de sos pentru decor.
Am amestecat bezeaua cu capsunile si...
Blat bezea : Se bat albusurile spuma, pana se obtine o bezea tare, apoi treptat se adauga si zaharul. Dupa incorporarea zaharului se adauga otetul si nuca de cocos, amestecand usor. Se imparte compozitia in doua si se coc pe rand doua blaturi. Se da la cuptor 20-25 minute. Se lasa la racit....
Aluatul pentru cozonaci: 3 galbenusuri se freaca cu 100 ml ulei ca la maioneza.
Separat se pune 250 ml lapte caldut, drojdia si zaharul la crescut.
Dupa ce a crescut, o turnam peste "maioneza", coaja de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat,1 praf de copt, 1 lingurita sare...
Se fac 3 foi pe dosul tavii :
7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar.
Cand s-a format o bezea tare se adauga cele 7 galbenuse ramase, praful de copt stins cu zeama de lamaie si 7 linguri de faina.
Se amesteca usor de jos in sus cu o spatula.
Se coc 3 foi pe dosul tavii....
BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate pana se obtine o bezea tare.
Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se...
Se fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie.
Se separa albusurile si se bat spuma tare.
Treptat se adauga cele 5 linguri de zahar.
Se adauga galbenurile cu praful de copt stins cu zeama de lamaie,se amesteca usor...
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei.
Se intinde o foaie rotunda si se taie in patru, (in cruce) apoi din fiecare triunghi rezultat se mai taie pana rezulta 8 triunghiuri.
Pe fiecare triunghi se pune o bucata de ciocolata sau doua si se formeaza un cornulet....
Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata
BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate pana se obtine o bezea tare. Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se...
Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos
Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos Biscuitii se sfaramiteaza. Laptele se pune la incalzit si cand da sa fiarba se adauga cacaoa amestecata cu zaharul si se amesteca bine. Se lasa 5 minute si se adauga untul cubulete. Se i-a de pe foc dupa ce s-a topit si untul. Se pune esenta...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală MOD DE PREPARARE: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea apoi se adauga cu lingura din mascarpone pana se incorporeaza cele 500 de grame. Se lasa deoparte. Se bate frisca cu intaritorul de frisca pana e tare si nu cade de pe peretii...
Cornulete cu rahat
Cele 3 galbenusuri se freaca ca la maioneza cu 100 ml ulei si laptele cu 3 linguri de zahar si drojdia se pun la crescut cca 15 minute pana fermenteaza. Dupa ce a crescut, o turnam peste "maioneza" coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilinat.praful de copt,1 lingurita rasa...
Smoothie tutti frutti
Capsunile se spala bine si se curata de codite, bananele se feliaza, kiwi si piersicile se taie cubulete si se pun toate in blender. Peste se adauga cateva cuburi de gheata, depinde cat o vreti de rece, cele 2 linguri de miere si se mixeaza la treapta a 2 a. Se pun in pahare sau cupe si se...
Cheesecake cu Piersici
Se pregateste exact ca cheesecake cu capsuni. Biscuitii se dau prin blender,untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se pun intr-o forma detasabila de tort si se tapeteaza cu degetele. Se pune la frigider pana pregatim prima crema. Crema nr.1 : Incepem cu gelatina pe...
Cheesecake cu capsuni
Crema nr.1 : Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita. Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare , esenta si zaharul vanilat pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam frisca si omogenizam bine intreaga compozitie. Punem...
Branzoaice cu branza dulce si stafide
Preparare aluat: Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea. Cand s-a topit zaharul dam craticioara deoparte. Batem ouale cu furculita...
Galuste cu prune
Cantitatile de ingrediente sunt pentru o portie,aproximativ 12-15 galuste. Eu am folosit cantitatile pentru 3 portii,mai precis 1200 g cartofi, 300 g faina, 1 lingurita jumatate de ulei, un praf de sare. Cartofii se fierb in coaja, reci se decojesc(eu ii curat fierbinti,pentru ca nu am...
Tort cu crema de branza si piersici
Pentru blatul de tort ; Albusurile se bat spuma,treptat se adauga cele 7 linguri de zahar iar cand bezeaua e tare se adauga galbenusurile,apa,praful de copt si se omogenizeaza usor. Se pune si faina amestecata cu cele 2 linguri de cacao.Se coace blatul 30-40 min la 180 grade.. Se...
Briose cu budinca de vanilie
Se mixeaza ouale cu zaharul vanilat,zaharul,laptele si uleiul pana devine o crema . Se adauga faina amestecata cu praful de copt,cacaoa si praful de sare. Se amesteca usor si se pregateste tava pentru briose cu hartie. In fiecare forma se adauga 2 linguri din compozitie. Se coace la foc...
Tort de ciocolata si frisca
Fiecare din cele 2 blaturi se face din din: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar, se adauga peste...
Chec Alb - Negru
Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu albusurile apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in doua. Jumatate din cantitate se omogenizeaza cu 2 linguri de cacao si apoi se...
Dobos cu capsuni
Pentru blat : 10 albusuri se bat spuma tare cu un varf de sare, ca mai apoi se adauga treptat cate 2 linguri de zahar.Cand bezeaua e tare se adauga cele 10 galbenusuri ramase,praful de copt stins cu zeama de lamaie,se incorporeaza si cele 10 linguri de faina. Se coc 10 foi pe dosul...
Spuma de capsuni
Se bate o bezea tare din 5 albusuri cu un praf de sare. Cand bezeaua e tare se adauga treptat cate 2 linguri de zahar pana la terminarea celor 10 linguri. Am maruntit capsunile spalate inainte cu o furculita si am pastrat un pic de sos pentru decor. Am amestecat bezeaua cu capsunile si...
Desert tort Milka
Blat bezea : Se bat albusurile spuma, pana se obtine o bezea tare, apoi treptat se adauga si zaharul. Dupa incorporarea zaharului se adauga otetul si nuca de cocos, amestecand usor. Se imparte compozitia in doua si se coc pe rand doua blaturi. Se da la cuptor 20-25 minute. Se lasa la racit....
Cozonac cu rahat
Aluatul pentru cozonaci: 3 galbenusuri se freaca cu 100 ml ulei ca la maioneza. Separat se pune 250 ml lapte caldut, drojdia si zaharul la crescut. Dupa ce a crescut, o turnam peste "maioneza", coaja de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat,1 praf de copt, 1 lingurita sare...
Prajitura Petre Roman
Se fac 3 foi pe dosul tavii : 7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar. Cand s-a format o bezea tare se adauga cele 7 galbenuse ramase, praful de copt stins cu zeama de lamaie si 7 linguri de faina. Se amesteca usor de jos in sus cu o spatula. Se coc 3 foi pe dosul tavii....
Rotite cu nuca de cocos
BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate pana se obtine o bezea tare. Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se...
Tort de ciocolata
Se fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie. Se separa albusurile si se bat spuma tare. Treptat se adauga cele 5 linguri de zahar. Se adauga galbenurile cu praful de copt stins cu zeama de lamaie,se amesteca usor...
Cornulete cu ciocolata
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde o foaie rotunda si se taie in patru, (in cruce) apoi din fiecare triunghi rezultat se mai taie pana rezulta 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune o bucata de ciocolata sau doua si se formeaza un cornulet....