Ca tot vine Pastele,vreau sa impartasesc cu voi un tort foarte bun de ciocolata.
Se fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie.
Se separa albusurile si se bat spuma tare.
Treptat se adauga cele 5 linguri de zahar.
Se adauga galbenurile cu praful de copt stins cu zeama de lamaie,se amesteca usor apoi se adauga si faina amestecata cu cacaoa.
Se coace 20-30 min in cuptorul incalzit in prealabil la foc mediu. Se fac 2 blaturi si se lasa la racit.
Pentru crema: 6 oua intregi se bat cu 250 g zahar pana se albesc.Intr-o cratita se pune apa la fiert.
Cand da in clocot se pune crema de oua pe aburi si se amesteca continuu pana cand crema devine lipicioasa.
La final se adauga 2-3 linguri de cacao.
Se i-a de pe aburi si se lasa la racit.
Se bate spuma 300 g unt tinut la temperatura camerei si se adauga treptat crema complet racita.
Fiecare blat se taie in 2.si ne rezulta 4 foi de blat.
Se insiropeaza fiecare foaie de blat cu un sirop din apa calduta cu o lingura de zahar si esenta de rom.
Se imbraca tortul si se lasa de pe o zi pe alta. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.