Cornulete cu rahat

de Aletta in Dulciuri, 9 Aug 2015 | 2944 vizualizari

 

Cornulete delicioase cu rahat

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 500 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita rasa de sare
  • rahat 250 g
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Cele 3 galbenusuri se freaca ca la maioneza cu 100 ml ulei si laptele cu 3 linguri de zahar si drojdia se pun la crescut cca 15 minute pana fermenteaza.

Dupa ce a crescut, o turnam peste "maioneza" coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilinat.praful de copt,1 lingurita rasa de sare si faina.

Se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute apoi se intinde o foaie, se taie in patru si se fac cornulete umplute cu rahat.

Se baga la cuptor 30 minute pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

se pudreaza cu zahar vanilinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete in 2 culori