Un tort racoritor pe care vreau sa il impartasesc cu voi.
Blat bezea :
Crema 1:
Crema 2:
Decor:
Blat bezea : Se bat albusurile spuma, pana se obtine o bezea tare, apoi treptat se adauga si zaharul. Dupa incorporarea zaharului se adauga otetul si nuca de cocos, amestecand usor. Se imparte compozitia in doua si se coc pe rand doua blaturi. Se da la cuptor 20-25 minute. Se lasa la racit.
Crema 1 : Ciocolata de lapte Milka se topeste in 5 ml de ulei, la bain marie. Se omogenizeaza bine. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu frisca batuta tare. Gelatina care se inmoaie in 100 ml apa, iar dupa ce s-a umflat bine se topeste la bain marie si se pune usor in crema. Se omogenizeaza totul.
Crema 2 : Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga ciocolata taiata marunt si se bat pe abur pana se topeste ciocolata si se ingroasa putin. Se lasa la racit. Se bate bine frisca si se amesteca cu crema racita. Gelatina se dizolva in 100 ml apa, iar dupa ce s-a hidratat se topeste la bain marie si se adauga usor in crema. Se omogenizeaza bine.
Asamblare: blat + crema 1 + blat 2 + crema 2 si se imbraca in frisca batuta bine.