Mai intai trebuie sa faceti trandafirii din aluat frantuzesc . eu l-am cumparat gata facut am taiat fasii inguste cat degetul si pe fiecare fasie am pus feliute de crenvustisi am rulat.
In acest mod aluatul se suprapune cu feliile de crenvusti si iese un trandafir ,le puneti in tava si la...
Tiramisu reţetă cu blat
Se incalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat pana ce devin tari. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si cu un pic de mirodenii, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca de jos in sus si se...
Se pun intr-un castron ouale, sarea si uleiul. Se amesteca bine si energic cu telul, se adauga apa minerala, apoi faina pana ce devine un aluat care curge..stiti voi.. ca la clatite nu? :-))
Se coc in tigaie care nu trebuie sa o mai ungeti cu ulei pt ca va garantez ca clatitele nu se lipesc...
Se pune faina intr-un castron, se face o fantana in mijloc se pune drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar, sare, apa calduta si framantati bine pana ce iese un aluat potrivit de tare .. ca la paine. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul, apoi se fac turtitele sau turte cum vreti sa le...
Se pune faina intr-un bol, se face o fantana in mijlocin care se pune ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda si o lingurita de zahar, zaharul, untul si se incepe a framanta si se incorporeaza toata faina si tot laptele. Trebuie sa rezulte un aluat lipicios ca la cozonac. Acum, daca mai...
Se pune apa la fiert cu sarea si cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se pune faina, se amesteca energic si se mai pune pe foc pana se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga apoi pe rand cate un ou se amesteca si tot asa pana ce pui toate ouale. Se pune compozitia intr-un posh cu...
Se pune fasolea la fiert, daca folositi fasole uscata. Daca nu, se ia fasolea din cutie si se clateste bine sub jetul de apa.
Se pune in mixter si se mixeaza (mama acasa o pisa cu furculita sau cu zdrobitorul de cartofi, apoi o freca cu lingura de lemn de iesea ca o crema) adaugand putina apa...
Fierbeti ouale pt 10 minute.luati de pe foc curatati-le (un truc ca sa se curate bine e sa le crapati pe fiecare dupa ce le-ati fiert si sa le lasati 2-3 minute in apa rece ...coaja se va desprinde mult mai usor).
Faceti crema pt umplut. Intr-un castron amestecati pateul de porc cu branza si...
Mai intai faceti aluatul de pizza punand intr-un bol inalt faina si la mijloc sare drojdia muiata cu apa calda si zaharul. Adaugati uleiul si framantati pana ce devine un aluat potrivit de tare. Se acopera cu o folie de plastic sau cu un prosop si se lasa la crescut .
Dupa ce a crescut se...
Se pune faina intr-un bol inalt iar in mijloc se pune drojdia muiata cu apa calduta sare, uleiul, zaharul. Se framanta adaugand apa calduta pana ce se formeaza un aluat potrivit de tare. Se ung formele cu ulei si se da la cuptorul prealabil incins si se lasa sa se rumeneasca bine ,cam o ora pana...
Dati drumul la cuptor si va apucati de treaba dupa cum urmeaza:
Intr-un vas puneti ouale intregi si zaharul amestecand cu mixerul pana devin ca o spuma, apoi se adauga uleiul, laptele, amoniacul stins, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca bine.
Scoateti mixerul si incepeti sa...
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti e sa aprindeti cuptorul la 180°C. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine cu mixerul si un pic de sare pana devine o spuma alba. Se adauga zaharul si se mai bate pana ce se intareste bine si devin lucioase (secretul e sa rasturnati...
Aperitiv surpriza
Mai intai trebuie sa faceti trandafirii din aluat frantuzesc . eu l-am cumparat gata facut am taiat fasii inguste cat degetul si pe fiecare fasie am pus feliute de crenvustisi am rulat. In acest mod aluatul se suprapune cu feliile de crenvusti si iese un trandafir ,le puneti in tava si la...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Se incalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat pana ce devin tari. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si cu un pic de mirodenii, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca de jos in sus si se...
Clatite cu Nutella
Se pun intr-un castron ouale, sarea si uleiul. Se amesteca bine si energic cu telul, se adauga apa minerala, apoi faina pana ce devine un aluat care curge..stiti voi.. ca la clatite nu? :-)) Se coc in tigaie care nu trebuie sa o mai ungeti cu ulei pt ca va garantez ca clatitele nu se lipesc...
Turte
Se pune faina intr-un castron, se face o fantana in mijloc se pune drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar, sare, apa calduta si framantati bine pana ce iese un aluat potrivit de tare .. ca la paine. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul, apoi se fac turtitele sau turte cum vreti sa le...
Mucenici
Se pune faina intr-un bol, se face o fantana in mijlocin care se pune ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda si o lingurita de zahar, zaharul, untul si se incepe a framanta si se incorporeaza toata faina si tot laptele. Trebuie sa rezulte un aluat lipicios ca la cozonac. Acum, daca mai...
Zeppole
Se pune apa la fiert cu sarea si cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se pune faina, se amesteca energic si se mai pune pe foc pana se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga apoi pe rand cate un ou se amesteca si tot asa pana ce pui toate ouale. Se pune compozitia intr-un posh cu...
Fasole batuta cu ceapa
Se pune fasolea la fiert, daca folositi fasole uscata. Daca nu, se ia fasolea din cutie si se clateste bine sub jetul de apa. Se pune in mixter si se mixeaza (mama acasa o pisa cu furculita sau cu zdrobitorul de cartofi, apoi o freca cu lingura de lemn de iesea ca o crema) adaugand putina apa...
Oua umplute
Fierbeti ouale pt 10 minute.luati de pe foc curatati-le (un truc ca sa se curate bine e sa le crapati pe fiecare dupa ce le-ati fiert si sa le lasati 2-3 minute in apa rece ...coaja se va desprinde mult mai usor). Faceti crema pt umplut. Intr-un castron amestecati pateul de porc cu branza si...
Pizza de casa
Mai intai faceti aluatul de pizza punand intr-un bol inalt faina si la mijloc sare drojdia muiata cu apa calda si zaharul. Adaugati uleiul si framantati pana ce devine un aluat potrivit de tare. Se acopera cu o folie de plastic sau cu un prosop si se lasa la crescut . Dupa ce a crescut se...
Paine "ca la mama acasa"
Se pune faina intr-un bol inalt iar in mijloc se pune drojdia muiata cu apa calduta sare, uleiul, zaharul. Se framanta adaugand apa calduta pana ce se formeaza un aluat potrivit de tare. Se ung formele cu ulei si se da la cuptorul prealabil incins si se lasa sa se rumeneasca bine ,cam o ora pana...
Alba ca Zapada
Dati drumul la cuptor si va apucati de treaba dupa cum urmeaza: Intr-un vas puneti ouale intregi si zaharul amestecand cu mixerul pana devin ca o spuma, apoi se adauga uleiul, laptele, amoniacul stins, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca bine. Scoateti mixerul si incepeti sa...
Mini-rulada cu ciocolata
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti e sa aprindeti cuptorul la 180°C. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine cu mixerul si un pic de sare pana devine o spuma alba. Se adauga zaharul si se mai bate pana ce se intareste bine si devin lucioase (secretul e sa rasturnati...