Imi era un dor nebun de a manca turte pe plita.. ca la bunica acasa, asa ca m-am pus pe treaba si uite ce a iesit.
Se pune faina intr-un castron, se face o fantana in mijloc se pune drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar, sare, apa calduta si framantati bine pana ce iese un aluat potrivit de tare .. ca la paine. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul, apoi se fac turtitele sau turte cum vreti sa le faceti de mari ( eu le-am facut mai micute ca apoi le-am taiat in doua si le-am umplut cu salam sau cu branza si salata)
Acum secretul coacerii: cat timp turtitele se odihnesc pe masa, adica le lasati un pic acoperite cu un prosop sa creasca, puneti pe flacara de la aragaz grilul (ala pe care coaceti carnea la gratar) si il lasati sa se incinga bine la foc potrivit. Cand turtitele au crescut in volum le puneti pe grill si apoi le acoperiti cu un capac pt 5 minute, atentie focul sa fie la mic ca sa se coca ... nu sa se arda.! Luati capacul, le intoarceti si le lasati sa se rumeneasca frumos, intorcandu-le din cand in cand ca sa fie uniform .
...si uite asa mi-a trecut pofta de turte pe plita ...