Paine "ca la mama acasa"

de ALIGIULIA in Piine, 19 Dec 2012 | 8717 vizualizari

 

De cate ori fac paine de casa ..imi amintesc cu drag de mama si de cuptorul plin de paine si mirosul ce umplea intreaga casa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • 30 gr drojdie proaspata sau un pliculet drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "ca la mama acasa":

Se pune faina intr-un bol inalt iar in mijloc se pune drojdia muiata cu apa calduta sare, uleiul, zaharul. Se framanta adaugand apa calduta pana ce se formeaza un aluat potrivit de tare. Se ung formele cu ulei si se da la cuptorul prealabil incins si se lasa sa se rumeneasca bine ,cam o ora pana ce marginile se desprind si painea capata o culoare ca mierea.

Un secret de la mama de acasa : imediat ce scoateti painea din cuptor ungeti-o bine cu ulei pe toate partile si apoi inveliti-o intr-un prosop pana ce se raceste ...coaja va deveni foarte frageda si buna ...asta daca nu o sa va apucati inainte sa o mancati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "ca la mama acasa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painea lui Ruxy