Tiramisu reţetă cu blat

de ALIGIULIA in Torturi, 15 Mar 2013 | 4443 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu blat

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 7 linguri de faina,
  • 6 linguri de apa ,
  • 6 linguri de ulei
  • CREMA:
  • 500 gr mascarpone,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr nutella,
  • 4-5 linguri de cacao amara,
  • 4-5 linguri de zahar
  • SIROP.
  • o cafea mare si tare cu zahar
  • un pic de rom sau coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Se incalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat pana ce devin tari. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si cu un pic de mirodenii, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca de jos in sus si se pune faina in ploaie. Se tapeteaza forma de tort cu hartie si se da la cuptor

Cat se coace blatul pregatiti cafeaua. Eu am pus 300 ml apa si apoi 5-6 linguri de zahar si 7-8 linguri de cafea. Trebuie sa fie tare, nu apa chioara si nu exagerat de dulce...un pic amaruie...ce mai .. ca o cafea buna. Se lasa sa se raceasca, apoi se filtreaza si se adauga 2 -3 linguri de rom sau coniac..ce aveti prin casa..orice tarie

Acum se face crema: se bate mascarponele cu zaharul, cu 3 galbenusuri si cu cacaua pana ce devine o crema tare. Se adauga 250 ml de frisca lichida si se bate in continuare pana ce se intareste. Se da la frigider pana la ornatul tortului.

Cand  blatul e copt si s-a racit se procedeaza la umplerea lui si la ornare. Se taie blatul in 3, se insiropeaza cu cafeaua, apoi se pune crema in straturi. Pe stratul din mijloc adaugati crema si apoi 100 g Nutella100 g, apoi iar blatul si gata. Imbracati tortul in crema ramasa si pudrati cu un pic de cacao amara. Eu am adaugat si niste flori din ciocolata alba facute cu balonul ... dar asta e o alta poveste...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort PASIUNE