Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat
Se incalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat pana ce devin tari. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si cu un pic de mirodenii, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca de jos in sus si se pune faina in ploaie. Se tapeteaza forma de tort cu hartie si se da la cuptor
Cat se coace blatul pregatiti cafeaua. Eu am pus 300 ml apa si apoi 5-6 linguri de zahar si 7-8 linguri de cafea. Trebuie sa fie tare, nu apa chioara si nu exagerat de dulce...un pic amaruie...ce mai .. ca o cafea buna. Se lasa sa se raceasca, apoi se filtreaza si se adauga 2 -3 linguri de rom sau coniac..ce aveti prin casa..orice tarie
Acum se face crema: se bate mascarponele cu zaharul, cu 3 galbenusuri si cu cacaua pana ce devine o crema tare. Se adauga 250 ml de frisca lichida si se bate in continuare pana ce se intareste. Se da la frigider pana la ornatul tortului.
Cand blatul e copt si s-a racit se procedeaza la umplerea lui si la ornare. Se taie blatul in 3, se insiropeaza cu cafeaua, apoi se pune crema in straturi. Pe stratul din mijloc adaugati crema si apoi 100 g Nutella100 g, apoi iar blatul si gata. Imbracati tortul in crema ramasa si pudrati cu un pic de cacao amara. Eu am adaugat si niste flori din ciocolata alba facute cu balonul ... dar asta e o alta poveste...