Alegem cartofi sanatosi si cam de aceeasi forma. Spalam cartofii si ii asezam pe o tava, ii coacem la cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand lama unui cutit ascutit intra usor.
Intre timp taiam marunt legumele.
Intr-o tigaie incingem o lingura de ulei, asezam ceapa si usturoiul. Cand...
Pregatim aluatul pentru strudel, amestecam faina cu sarea, galbenusurile, uleiul si apa. Framantam un aluat suplu si lasam sa se odihneasca la racoare, minim 2ore.
Intindem o foaie subtire trasparenta.
Curatam merele le taiam in cuburi marunte, le asezam pe foaia de strudel , surpudram cu...
Spalam spanacul foarte bine, in mai multe ape si frunza cu frunza.
20g de unt le asezam intr-o tigaita si adaugam ceapa taiata marunt, cand este transparenta adaugam spanacul si amestecam , lasam pana cand se scade foarte bine, adaugam 4 catei de usturoi si lasam pe foc pana cand lichidul...
Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt( pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas.
Preincalzim cuptorul...
Curatam si spalam morcovul si ceapa. Mixam ceapa marunt, radem morcovul pe razatoarea mare.
Varsam uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, o lasam pana se inmoaie. Adaugam morcovul ras, amesteca cu ceapa, lasam pe foc cateva minute, adaugam bulionul si pasta de gogosari.
Varsam deasupra...
Pregatim un vas plat in care asezam film alimentar care sa depaseasca marginile.
Amestecam zaharul(500g) cu mierea si apa si le punem la incalzit intr-o tigaita pana ajung la temperatura de 143°C. Intre timp batem albusurile cu praful de sare si cele 30g de zahar cand au inceput sa se...
Pregatim un aluat de paine in masina, cu robotul sau cu mana. Lasam la odihna cam 40 de minute-1ora.
Pe un plan uleiat intindem cu sucitorul o foaie de aluat nu foarte groasa si o taiam in 8 benzi de 3-4 cm latime. . Betele de frigarui le asezam intr-un vas cu apa 2 minute si apoi...
Framantam un aluat de paine normal(faina, sare,ulei de masline, apa calduta, zahar, drojdie) cu mana sau in masina de paine. Lasam la odihna cam 1 ora.
Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem cu mainile uleiate fiecare parte pentru a avea o foaie, nu foarte groasa.
Intepam cu...
Se pregateste din ou, zahar, zahar vanilat , unt , faina si praful de copt, baza tartei.
Se varsa intr-un vas uns cu putin unt si se aseaza prunele taiate in patru. Se pudreaza cu scortisoara.
Pregatim crumble-ul din unt, faina, zahar si zeama de lamaie, si amestecam din varful...
In bolul mixerului punem oul, untul moale, zaharul, sarea si vanilia, batem pana la o crema omogena.
Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt. Incorporam in crema. Umplem formele de muffins 3/4 cu pasta rezultata si coacem la cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 20 de...
Batem albusurile cu praful de sare mai intai si cu jumatate din cantitatea de albusuri in zahar tos, cand s-a intarit continuam si adaugam cealalata jumatate in zahar pudra, pana se formeaza bezeaua.
Laptele se indulceste dupa gust, se adauga vanilia taiata si scobita pe mijloc,...
Batem ouale spuma cu praful de sare, zaharul vanilat, vanilia lichida si zaharul pana se inalbesc. Topim la microunde untul si il varsam in spuma de oua amestecand cu o spatula usor. Amestecam faina cu cacaua, ciocolata in pudra si praful de copt si le incorporam in compozitia precedenta...
Curatam si spalam cartofii. Ii taiam in cuburi.
Amestecam mustarul, otetul, boabele de mustar si asezonam.
Incorporam in sosul rezultat cartofii si ii depunem apoi pe o tava unsa cu putin ulei.
Dam la cuptorul preincins la 200°C. Lasam sa se rumeneasca.
Servim ca garnitura....
Amestecam uleiul cu mierea si sosul sweet chilli. Spalam carnea si o asezam in acest amestec intorcand pe ambele parti, acoperim cu folie alimentara si lasam cam 15 minute la odihna.
Punem intr-o tigaie carnea si marinada, adaugam usturoiul taiat maruntel, condimentele pentru carne...
Taiem din aluat parti individuale apoi ungem mijlocul fiecarei bucati cu 2 lingurite de pesto, taiem rosiile rondele si le asezam frumos peste pesto, cam 3 felioare pe o portie. Cu ajutorul unui penson ungem capetele descoperite ale tartelor cu ulei si dam la cuptor la 200°C pana se rumenesc....
Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Topim untul si il amestecam cu laptele in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si varsam compozitia rezultata in forme unse cu unt sau de silicon. Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C.
Pregatim...
Inmuiem caisele uscate in 400ml de apa fierbinte timp de 20-30 de minute.Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori, usturoiul curatat il taiam maruntel. Spalam si taiam cuburi carnea. Incingem intr-o tigaita uleiul si tragem ceapa cu usturoiul pana devin translucide. Dam deoparte si scoatem pe o...
Amestecam faina cu vegeta, piperul, praful de chili si usturoiul sfaramat. Varsam berea si formam cu ajutorul telului un aparat asemanator celui de clatite, un pic mai gros. Amestecam bine pentru ca textura sa fie uniforma si fara cocoloase de faina.
Taiam ceapa in rondele nu foarte...
Amestecam pasta de ardei cu coriandru, paprica, curcuma, piperul. Adaugam bulionul si smantana lichida, amestecam bine pana devine un sos gros si omogen.
Intr-o craticioara asezam 2 linguri de ulei, ceapa taiata grosolan si cateii de usturoi maruntiti. Dam totul pe foc. Taiam si spalam puiul...
Pregatim mamaliguta si o lasam sa se raceasca intr-un vas. Sfaramam usturoiul si il amestecam in mamaliguta. Luam cate o nuca facem un loc pe mijloc, depunem o bucatica de branza. Rotim intre palmele ude bine nuca sa fie uniforma si rotunda. O trecem prin pesmet si o frigem in ulei...
Albusul de la ou il batem cu praful de sare si picaturile de zeama de lamaie si 0 lingura de zahar pudra pana devine teapan Adaugam colorantul si lasam sa se bata in continuare. Nu trebuie sa faca cioc de pasare ci sa fie prins chiar in telul mixerului. Amestecam cu ajutorul unei...
Orezul se fierbe cu ~660ml de apa timp de 10 minute, dam deoparte si acoperim cu un capac 20 de minute, fara sa ridicam in acest timp capacul. Separat otetul de orez, zaharul si sarea se da in clocot. Dupa ce orezul s-a racorit amestecam cu sosul format de otet. Lasam cateva minute la rece....
Batem ouale cu zaharul, cu zaharul vanilat, cand se face o spuma albicioasa, adaugam treptat uleiul si apoi apa.
Separat intr-un vas amestecam faina cu praful de copt si cacaua.
Incorporam amestecul de faina in spuma de oua. Varsam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...
Spalam si pregatim carnea, o taiam in bucatele mici. Curatam si spalam ceapa, morcovii, ciupercutele si usturoiul.
Taiam marunt ceapa, rondele morcovii si pe lungime usturoiul. Asezam carnea si legumele intr-un vas ca un ceaun cu capac si le tragem in uleiul de masline, acoperim cu supa de...
Amestecam drojdia cu putina apa si apoi adaugam faina si sarea, lucram aluatul pana devine omogen si nelipicios. Il asezam intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la temperatura ambianta timp de o ora.
Dupa perioada de pauza, presaram faina il scoatem din vas si il impaturim in doua pe...
Pregatim foile de lasagne :
, batem bine ouale cu apa si sarea ca pentru omleta, incorporam faina si framantam pana se ajunge la un aluat nelipicios si omogen( mai adaugam faina daca necesar). Lasam 1 ora la odihna la frigider si apoi intindem foi subtiri cu sucitorul sau cu ajutorul masinii...
La baza sosul de la aceasta salata se face cu sos worcestershire, care in lipsa este foarte bine inlocuit cu amestecul kechup-mustar-paprika. Crevetii se fierb 3 minute in apa cu sare, se lasa la scurs. Intre timp amestecam maioneza, mustarul si kechup-ul, incorporam usurel coniacul ca sosul sa...
Se face aluatul in masina de paine sau la mana si se lasa sa se odihneasca 1 ora.
Se imparte in 4 si se impleteste dupa imagine. Primul sul de aluat(din partea stanga) intotdeauna se trece sub al treilea care ramane pe loc si se aseaza in partea dreapta dupa al patrulea sul. Continuam asa pana...
Taiam bucati pepenele dupa ce am curatat coaja verde. Cu ajurotul unui mixer plonjor reducem in piure pulpa. Strecuram rezultatul printr-o strecuratoare de paste ca sa ne debarasam de samburi. Depunem intr-un vas ce merge la congelator si lasam 2-3 ore. Razuim cu o furculita din cand in cand ca...
Amestecam intr-un vas apa, sarea, uleiul si cateva linguri de faina. Varsam totul in masina de paine(puteti continua si cu mana) si adaugam pe rand faina pana se formeaza un aluat suplu si care nu lipeste. Intre timp amestecam cele 7 linguri de faina cu untul moale pana se formeaza o pasta....
Cartofi umpluti
Alegem cartofi sanatosi si cam de aceeasi forma. Spalam cartofii si ii asezam pe o tava, ii coacem la cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand lama unui cutit ascutit intra usor. Intre timp taiam marunt legumele. Intr-o tigaie incingem o lingura de ulei, asezam ceapa si usturoiul. Cand...
Strudel cu mere
Pregatim aluatul pentru strudel, amestecam faina cu sarea, galbenusurile, uleiul si apa. Framantam un aluat suplu si lasam sa se odihneasca la racoare, minim 2ore. Intindem o foaie subtire trasparenta. Curatam merele le taiam in cuburi marunte, le asezam pe foaia de strudel , surpudram cu...
Spanac cu smantana
Spalam spanacul foarte bine, in mai multe ape si frunza cu frunza. 20g de unt le asezam intr-o tigaita si adaugam ceapa taiata marunt, cand este transparenta adaugam spanacul si amestecam , lasam pana cand se scade foarte bine, adaugam 4 catei de usturoi si lasam pe foc pana cand lichidul...
Prajitura cu ananas
Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt( pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas. Preincalzim cuptorul...
Tartinada de morcov
Curatam si spalam morcovul si ceapa. Mixam ceapa marunt, radem morcovul pe razatoarea mare. Varsam uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, o lasam pana se inmoaie. Adaugam morcovul ras, amesteca cu ceapa, lasam pe foc cateva minute, adaugam bulionul si pasta de gogosari. Varsam deasupra...
Alvita
Pregatim un vas plat in care asezam film alimentar care sa depaseasca marginile. Amestecam zaharul(500g) cu mierea si apa si le punem la incalzit intr-o tigaita pana ajung la temperatura de 143°C. Intre timp batem albusurile cu praful de sare si cele 30g de zahar cand au inceput sa se...
Hot Dog
Pregatim un aluat de paine in masina, cu robotul sau cu mana. Lasam la odihna cam 40 de minute-1ora. Pe un plan uleiat intindem cu sucitorul o foaie de aluat nu foarte groasa si o taiam in 8 benzi de 3-4 cm latime. . Betele de frigarui le asezam intr-un vas cu apa 2 minute si apoi...
Painica cu legume
Framantam un aluat de paine normal(faina, sare,ulei de masline, apa calduta, zahar, drojdie) cu mana sau in masina de paine. Lasam la odihna cam 1 ora. Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem cu mainile uleiate fiecare parte pentru a avea o foaie, nu foarte groasa. Intepam cu...
Tarta cu prune
Se pregateste din ou, zahar, zahar vanilat , unt , faina si praful de copt, baza tartei. Se varsa intr-un vas uns cu putin unt si se aseaza prunele taiate in patru. Se pudreaza cu scortisoara. Pregatim crumble-ul din unt, faina, zahar si zeama de lamaie, si amestecam din varful...
Floricele
In bolul mixerului punem oul, untul moale, zaharul, sarea si vanilia, batem pana la o crema omogena. Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt. Incorporam in crema. Umplem formele de muffins 3/4 cu pasta rezultata si coacem la cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 20 de...
Lapte zburat à la rose
Batem albusurile cu praful de sare mai intai si cu jumatate din cantitatea de albusuri in zahar tos, cand s-a intarit continuam si adaugam cealalata jumatate in zahar pudra, pana se formeaza bezeaua. Laptele se indulceste dupa gust, se adauga vanilia taiata si scobita pe mijloc,...
Negresa à ma façon
Batem ouale spuma cu praful de sare, zaharul vanilat, vanilia lichida si zaharul pana se inalbesc. Topim la microunde untul si il varsam in spuma de oua amestecand cu o spatula usor. Amestecam faina cu cacaua, ciocolata in pudra si praful de copt si le incorporam in compozitia precedenta...
Cartofi cu mustar
Curatam si spalam cartofii. Ii taiam in cuburi. Amestecam mustarul, otetul, boabele de mustar si asezonam. Incorporam in sosul rezultat cartofii si ii depunem apoi pe o tava unsa cu putin ulei. Dam la cuptorul preincins la 200°C. Lasam sa se rumeneasca. Servim ca garnitura....
Costine cu miere la tigaie
Amestecam uleiul cu mierea si sosul sweet chilli. Spalam carnea si o asezam in acest amestec intorcand pe ambele parti, acoperim cu folie alimentara si lasam cam 15 minute la odihna. Punem intr-o tigaie carnea si marinada, adaugam usturoiul taiat maruntel, condimentele pentru carne...
Tarte cu pesto si rosii
Taiem din aluat parti individuale apoi ungem mijlocul fiecarei bucati cu 2 lingurite de pesto, taiem rosiile rondele si le asezam frumos peste pesto, cam 3 felioare pe o portie. Cu ajutorul unui penson ungem capetele descoperite ale tartelor cu ulei si dam la cuptor la 200°C pana se rumenesc....
Stelute cu rom
Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Topim untul si il amestecam cu laptele in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si varsam compozitia rezultata in forme unse cu unt sau de silicon. Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C. Pregatim...
Tajina de miel cu caise
Inmuiem caisele uscate in 400ml de apa fierbinte timp de 20-30 de minute.Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori, usturoiul curatat il taiam maruntel. Spalam si taiam cuburi carnea. Incingem intr-o tigaita uleiul si tragem ceapa cu usturoiul pana devin translucide. Dam deoparte si scoatem pe o...
Ceapa fripta
Amestecam faina cu vegeta, piperul, praful de chili si usturoiul sfaramat. Varsam berea si formam cu ajutorul telului un aparat asemanator celui de clatite, un pic mai gros. Amestecam bine pentru ca textura sa fie uniforma si fara cocoloase de faina. Taiam ceapa in rondele nu foarte...
Pui picant cu morcovi
Amestecam pasta de ardei cu coriandru, paprica, curcuma, piperul. Adaugam bulionul si smantana lichida, amestecam bine pana devine un sos gros si omogen. Intr-o craticioara asezam 2 linguri de ulei, ceapa taiata grosolan si cateii de usturoi maruntiti. Dam totul pe foc. Taiam si spalam puiul...
Buline de mamaliga
Pregatim mamaliguta si o lasam sa se raceasca intr-un vas. Sfaramam usturoiul si il amestecam in mamaliguta. Luam cate o nuca facem un loc pe mijloc, depunem o bucatica de branza. Rotim intre palmele ude bine nuca sa fie uniforma si rotunda. O trecem prin pesmet si o frigem in ulei...
Macarons cu lamaie
Albusul de la ou il batem cu praful de sare si picaturile de zeama de lamaie si 0 lingura de zahar pudra pana devine teapan Adaugam colorantul si lasam sa se bata in continuare. Nu trebuie sa faca cioc de pasare ci sa fie prins chiar in telul mixerului. Amestecam cu ajutorul unei...
Maki & Californian Rolls
Orezul se fierbe cu ~660ml de apa timp de 10 minute, dam deoparte si acoperim cu un capac 20 de minute, fara sa ridicam in acest timp capacul. Separat otetul de orez, zaharul si sarea se da in clocot. Dupa ce orezul s-a racorit amestecam cu sosul format de otet. Lasam cateva minute la rece....
Prajitura cu ciocolata si visine
Batem ouale cu zaharul, cu zaharul vanilat, cand se face o spuma albicioasa, adaugam treptat uleiul si apoi apa. Separat intr-un vas amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Incorporam amestecul de faina in spuma de oua. Varsam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...
Tocanita cu ciuperci
Spalam si pregatim carnea, o taiam in bucatele mici. Curatam si spalam ceapa, morcovii, ciupercutele si usturoiul. Taiam marunt ceapa, rondele morcovii si pe lungime usturoiul. Asezam carnea si legumele intr-un vas ca un ceaun cu capac si le tragem in uleiul de masline, acoperim cu supa de...
Bagheta taraneasca
Amestecam drojdia cu putina apa si apoi adaugam faina si sarea, lucram aluatul pana devine omogen si nelipicios. Il asezam intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la temperatura ambianta timp de o ora. Dupa perioada de pauza, presaram faina il scoatem din vas si il impaturim in doua pe...
Lasagne
Pregatim foile de lasagne : , batem bine ouale cu apa si sarea ca pentru omleta, incorporam faina si framantam pana se ajunge la un aluat nelipicios si omogen( mai adaugam faina daca necesar). Lasam 1 ora la odihna la frigider si apoi intindem foi subtiri cu sucitorul sau cu ajutorul masinii...
Cocktail de creveti
La baza sosul de la aceasta salata se face cu sos worcestershire, care in lipsa este foarte bine inlocuit cu amestecul kechup-mustar-paprika. Crevetii se fierb 3 minute in apa cu sare, se lasa la scurs. Intre timp amestecam maioneza, mustarul si kechup-ul, incorporam usurel coniacul ca sosul sa...
Painica impletita din 4
Se face aluatul in masina de paine sau la mana si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se imparte in 4 si se impleteste dupa imagine. Primul sul de aluat(din partea stanga) intotdeauna se trece sub al treilea care ramane pe loc si se aseaza in partea dreapta dupa al patrulea sul. Continuam asa pana...
Granite de pepene verde
Taiam bucati pepenele dupa ce am curatat coaja verde. Cu ajurotul unui mixer plonjor reducem in piure pulpa. Strecuram rezultatul printr-o strecuratoare de paste ca sa ne debarasam de samburi. Depunem intr-un vas ce merge la congelator si lasam 2-3 ore. Razuim cu o furculita din cand in cand ca...
Cornuri
Amestecam intr-un vas apa, sarea, uleiul si cateva linguri de faina. Varsam totul in masina de paine(puteti continua si cu mana) si adaugam pe rand faina pana se formeaza un aluat suplu si care nu lipeste. Intre timp amestecam cele 7 linguri de faina cu untul moale pana se formeaza o pasta....