Pui picant cu morcovi

de yafa in Pui, 19 Aug 2010 | 3513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5g de pasta de ardei iute
  • coriandru in pudra, paprica, curcuma,sare, piper
  • 15g de bulion
  • 150ml de smantana lichida( eu am folosit de soia)
  • 1l+400ml de supa de pui
  • 1 ceapa
  • 10-12 catei de usturoi
  • 2+3 linguri de ulei de masline
  • 6 morcovi mari
  • 1 pui de 800g-1kg
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant cu morcovi:

Amestecam pasta de ardei cu coriandru, paprica, curcuma, piperul. Adaugam bulionul si smantana lichida, amestecam bine pana devine un sos gros si omogen.

Intr-o craticioara asezam 2 linguri de ulei, ceapa taiata grosolan si cateii de usturoi maruntiti. Dam totul pe foc. Taiam si spalam puiul in bucati, il uscam cu hartie de menaj si il asezam in craticioara pana prinde culoare.

Punem o lingurita din sosul de mai sus si amestecam , lasam inca pe foc cam 5 minute avand grija sa nu se prinda.

Varsam deasupra supa de pui si restul de sos, amestecam cu lingura sa adunam toate sucurile si acoperim. Verificam asezonarea. Lasam la fiert pana cand sosul este scazut si carnea fiarta.

Morcovii se curata si se taie rondele. Se fierb in 400ml de supa de pui cu cele 3 linguri de masline si sare pana cand tot lichidul este evaporat.

Servim impreuna cu garnitura de cuscus.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

yafa 1

23.08.2010, 23:21

Multumesc mult Silvia, se pare ca si tu iubesti cuscus- ul ca si mine. Mereu mi se leaga de mana.

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 23:00

foarte bun

yafa 1

25.08.2012, 01:02

Multumesc mult Oana

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume