Alegem cartofi sanatosi si cam de aceeasi forma. Spalam cartofii si ii asezam pe o tava, ii coacem la cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand lama unui cutit ascutit intra usor.
Intre timp taiam marunt legumele.
Intr-o tigaie incingem o lingura de ulei, asezam ceapa si usturoiul. Cand ceapa este translucida adaugam cuburile de soia, amestecam. Varsam deasupra supa de legume, acoperim cu un capac si lasam pana cand cuburile sunt bine fierte si zeama s-a evaporat. Verificam din cand in cand, la nevoie mai adaugam putina apa.
Cand soia este gata, adaugam legumele taiate si celelalte doua linguri de ulei, asezonam. Amestecam si mai lasam pe foc cateva minute. Adaugam sucul de rosii si mirodeniile. Dupa 5-6 minute tragem tigaia de pe foc.
Curatam cartofii( total sau partial) ii scobim si ii umplem cu mancarica de soia. Asezam si cascavalul ras daca folosim. Dam cartofii la cuptor cam 10 minute la foc mediu sau pana cand se rumenesc.
Servim calzi cu salata verde si masline.
Pofta buna!