galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita impreuna cu untul si racita la temperatura camerei, esenta si faina. Adaugam laptele putin cate putin, iar la sfarsit incorporam albusurile batute spuma cu un varf de sare.
Compozitia se toarna intr-un...
blatul: galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, se adauga peste galbenusuri. Se adauga margarina topita si se omogenizeaza bine. Cacaoa, faina si praful de copt se amesteca bine dupa care se cern peste oua. Se amesteca bine. Blatul...
amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam albusurile batute spuma, adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine. Adaugam faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si uleiul.
Punem tigaia la foc o lasam sa se incalzeasca putin, adaugam putin ulei il lasam sa...
Galbenusurile se amesteca cu zaharul,apa,uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,faina se amesteca cu praful de copt si cacao.
Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma,
Compozitia se pune in tava...
Se freaca untul cu zaharul pana se topeste si devine o crema.Batem oul cu scortisoara,zaharul vanilia,esenta de portocale,
Adaugam peste margarina,amestecam pana compozitia devine omogena. Adaugam praful de copt,faina si amestecam pana devine o coca usor de modelat.
Din coca obtinuta formam...
fierbem pastele,dupa care se dau print-un jet de apa rece,
peste paste radem branza,punem coaja de lamaie,3 plicuri din zaharul vanilat,zaharul,batem 6 oua,le adaugam peste compozitie si amestecam usor pana se omogenizeaza bine fara a faramita pastele,
luam un vas de yena ungem cu unt si...
Amestecam apa, uleiul, esenta, coaja de lamaie, zaharul si adaugam faina, dupa care adaugam si praful de copt stins in zeama de lamaie. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata, deasupra punem feliile de portocala, fructele, miezul de nuca taiat, eu am pus si niste cereale.
Dam tava la...
Amestecam branza cu ouale, esenta, coaja, zaharul si amestecam bine pana devine o crema omogena.
Asezam foile de placinta, eu am facut cu 2 foi, taiem patratele, punem branza in mijloc si impaturim. Asezam in tava unsa si tapetata, procedam asa pana terminam compozitia. Dam tava la cuptorrul...
pregatim clatitele.
budinca conform instructiunilor. Cand s-a racit budinca si clatitele sunt gata, punem pe un platou o clatita - budinca-clatita pana terminam deasupra am pus tot budinca si ornam dupa preferinta
batem albusurile spuma cu zaharul adaugam galbenusurile,uleiul, laptele,esenta si coaja. Amestecam bine,praful de copt stins in zeama de lamaie,adaugam faina. Compozitia o turnam in tava unsa si tapetata, o dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Cand e gata se lasa sa se...
Foile:toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinanad un aluat ca pentru biscuiti. Se lasa sa se odihneasca 30 min la frigider, apoi impartim coca in 4 si le coacem pe dosul tavii. Foile nu trebuie sa rumeneasca.
Crema:punem laptele la foc cu zaharul si se amesteca Separat...
se bat albusurile spuma cu un praf de sare,
se adauga zaharul se bate in continuare
se adauga galbenusurile,uleiul in fir subtire,laptele,esenta,faina amestecata cu praful de copt
se amesteca.aluatul, se pune intr-o tava unsa si tapetata
se coace pana trece testul cu scobitoarea....
Se framanta un alut din toate ingredientele, sa nu fie nici tare dar nici moale ,
Este bun cand nu se mai lipeste de degete.Se da prin masina de tocat carne cu forma
Se pun in tava si se dau la cuptorul incalzit pana se rumenesc.
Se pudreaza cu zahar sau se lasa asa.
Amestecam ingredientele si facem clatitele la foc potrivit. Eu pun ulei in aluat si nu mai pun in tigaie. Cand sunt gata le ungem cu dulceata si le impaturim in forma de batista sau rulou. Sunt foarte bune si cu crema . Eu am facut jumate cu dulceata si cealalta cu crema de lamaie. Nici nu am...
Se face maiaua din drojdie.ouale,un pic de faina si zahar,se lasa 15 min,dupa care se face coca,la final se framanta un pic cu ulei,lasam coca sa creasca,dupa care intindem o foaie si facem forma cu cana sau cu orce forma vreti,lasam 15min formele pe masa ca sa se odihneasca,dupa care le prajim...
Pregatim crema prima data. Punem 900 ml lapte la fiert cu 350 g zahar. Separat amestecam faina cu un pic de lapte si punem peste lapte cand fierbe. Amestecam pana se ingroasa, adaugam margarina si cand se topeste se opreste focul si se adauga zeama de la lamaie. Se lasa sa se raceasca....
Drojdia se amesteca cu 2 linguri de zahar,2 linguri faina,ceva lapte pentru a face maiaua.
cand a crescut maiaua se aduga peste faina,se adauga margarina,oul,laptele,restul de zahar,sarea,se framanta coca,
se lasa la crescut.eu la final framant coca cu un pic de ulei.
umplutura :
din...
Se amesteca totul si se lasa la dospit, se amesteca cu 500g faina. Coca rezultata se imparte in 2. In prima bucata se pun 225 g faina si 5 plicuri zahar vanilat, se framanta coca. In a 2 bucata se pun 2 linguri cacao, 200g faina, 1 fiola esenta de rom.
Se intinde o foaie alba si una de cacao...
Se bat albusurile spuma cu un varf de sare,dupa care se adauga zaharul. Se bate in continuare, se adauga galbenusurile, uleiul incet ca la maioneza, praful de copt, esenta si faina. Se opresc 3 linguri din aluat, restul se pune in tava. Deasupra se pune un strat de dulceata de care aveti, cele 3...
Foile :toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti,se lasa sa se odihneasca 30 min la frigider. Apoi impartim coca in 4, foile le coacem pe dosul tavii (de aragaz am folosit eu). Foile nu trebuie sa se rumeneasca.
Crema :Se pune la foc laptele...
Am pregatit faina intr-un lighean. In mijloc i-am facut o gaura, am pus zaharul, sarea, oul, margarina, drojdia si un pic de coaja de portocale, un pic de apa calduta. Am amestecat ingredientele cu un pic de faina si am lasat aluatul 15 minute sa faca besici, dupa care am framantat coca. Am...
Am pus faina intr-un castron mai mare am facut o gaura in mijloc,am pus zaharul,sarea,margarina.oul,un pic de apa calduta si drojdia,am amestecat si am lasat 15 min pana a inceput sa faca besici,dupa 15 min am inceput sa framant coca.la sfarsit am framantato cu un pic de ulei,am lasato la cadura...
Prajitura desteapta
galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita impreuna cu untul si racita la temperatura camerei, esenta si faina. Adaugam laptele putin cate putin, iar la sfarsit incorporam albusurile batute spuma cu un varf de sare. Compozitia se toarna intr-un...
Prajitura Fanta
blatul: galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, se adauga peste galbenusuri. Se adauga margarina topita si se omogenizeaza bine. Cacaoa, faina si praful de copt se amesteca bine dupa care se cern peste oua. Se amesteca bine. Blatul...
Clatite cu fineti
amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam albusurile batute spuma, adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine. Adaugam faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si uleiul. Punem tigaia la foc o lasam sa se incalzeasca putin, adaugam putin ulei il lasam sa...
Tort cu budinca de lamaie
Galbenusurile se amesteca cu zaharul,apa,uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma, Compozitia se pune in tava...
Fursecuri
Se freaca untul cu zaharul pana se topeste si devine o crema.Batem oul cu scortisoara,zaharul vanilia,esenta de portocale, Adaugam peste margarina,amestecam pana compozitia devine omogena. Adaugam praful de copt,faina si amestecam pana devine o coca usor de modelat. Din coca obtinuta formam...
Budinca de paste cu branza de vaci
fierbem pastele,dupa care se dau print-un jet de apa rece, peste paste radem branza,punem coaja de lamaie,3 plicuri din zaharul vanilat,zaharul,batem 6 oua,le adaugam peste compozitie si amestecam usor pana se omogenizeaza bine fara a faramita pastele, luam un vas de yena ungem cu unt si...
Prajitura cu fructe ( post)
Amestecam apa, uleiul, esenta, coaja de lamaie, zaharul si adaugam faina, dupa care adaugam si praful de copt stins in zeama de lamaie. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata, deasupra punem feliile de portocala, fructele, miezul de nuca taiat, eu am pus si niste cereale. Dam tava la...
Placinte cu branza
Amestecam branza cu ouale, esenta, coaja, zaharul si amestecam bine pana devine o crema omogena. Asezam foile de placinta, eu am facut cu 2 foi, taiem patratele, punem branza in mijloc si impaturim. Asezam in tava unsa si tapetata, procedam asa pana terminam compozitia. Dam tava la cuptorrul...
Tort de clatite
pregatim clatitele. budinca conform instructiunilor. Cand s-a racit budinca si clatitele sunt gata, punem pe un platou o clatita - budinca-clatita pana terminam deasupra am pus tot budinca si ornam dupa preferinta
Prajitura cu dulceata
batem albusurile spuma cu zaharul adaugam galbenusurile,uleiul, laptele,esenta si coaja. Amestecam bine,praful de copt stins in zeama de lamaie,adaugam faina. Compozitia o turnam in tava unsa si tapetata, o dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Cand e gata se lasa sa se...
Prajitura cu crema de lamaie si budinca de vanilie
Foile:toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinanad un aluat ca pentru biscuiti. Se lasa sa se odihneasca 30 min la frigider, apoi impartim coca in 4 si le coacem pe dosul tavii. Foile nu trebuie sa rumeneasca. Crema:punem laptele la foc cu zaharul si se amesteca Separat...
Prajitura cu budinca de capsuni
se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul se bate in continuare se adauga galbenusurile,uleiul in fir subtire,laptele,esenta,faina amestecata cu praful de copt se amesteca.aluatul, se pune intr-o tava unsa si tapetata se coace pana trece testul cu scobitoarea....
biscuiti(sau cum le spune mama socalai)
Se framanta un alut din toate ingredientele, sa nu fie nici tare dar nici moale , Este bun cand nu se mai lipeste de degete.Se da prin masina de tocat carne cu forma Se pun in tava si se dau la cuptorul incalzit pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar sau se lasa asa.
Clatite cu dulceata de mere
Amestecam ingredientele si facem clatitele la foc potrivit. Eu pun ulei in aluat si nu mai pun in tigaie. Cand sunt gata le ungem cu dulceata si le impaturim in forma de batista sau rulou. Sunt foarte bune si cu crema . Eu am facut jumate cu dulceata si cealalta cu crema de lamaie. Nici nu am...
Gogosi
Se face maiaua din drojdie.ouale,un pic de faina si zahar,se lasa 15 min,dupa care se face coca,la final se framanta un pic cu ulei,lasam coca sa creasca,dupa care intindem o foaie si facem forma cu cana sau cu orce forma vreti,lasam 15min formele pe masa ca sa se odihneasca,dupa care le prajim...
Tort cu crema de lamaie si budinca de capsuni
Pregatim crema prima data. Punem 900 ml lapte la fiert cu 350 g zahar. Separat amestecam faina cu un pic de lapte si punem peste lapte cand fierbe. Amestecam pana se ingroasa, adaugam margarina si cand se topeste se opreste focul si se adauga zeama de la lamaie. Se lasa sa se raceasca....
Cornuri cu budinca
Drojdia se amesteca cu 2 linguri de zahar,2 linguri faina,ceva lapte pentru a face maiaua. cand a crescut maiaua se aduga peste faina,se adauga margarina,oul,laptele,restul de zahar,sarea,se framanta coca, se lasa la crescut.eu la final framant coca cu un pic de ulei. umplutura : din...
Cornulete in 2 culori
Se amesteca totul si se lasa la dospit, se amesteca cu 500g faina. Coca rezultata se imparte in 2. In prima bucata se pun 225 g faina si 5 plicuri zahar vanilat, se framanta coca. In a 2 bucata se pun 2 linguri cacao, 200g faina, 1 fiola esenta de rom. Se intinde o foaie alba si una de cacao...
Prajitura crocanta
Se bat albusurile spuma cu un varf de sare,dupa care se adauga zaharul. Se bate in continuare, se adauga galbenusurile, uleiul incet ca la maioneza, praful de copt, esenta si faina. Se opresc 3 linguri din aluat, restul se pune in tava. Deasupra se pune un strat de dulceata de care aveti, cele 3...
Alba ca zapada
Foile :toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti,se lasa sa se odihneasca 30 min la frigider. Apoi impartim coca in 4, foile le coacem pe dosul tavii (de aragaz am folosit eu). Foile nu trebuie sa se rumeneasca. Crema :Se pune la foc laptele...
Rulada cu dulceata de mere
Am pregatit faina intr-un lighean. In mijloc i-am facut o gaura, am pus zaharul, sarea, oul, margarina, drojdia si un pic de coaja de portocale, un pic de apa calduta. Am amestecat ingredientele cu un pic de faina si am lasat aluatul 15 minute sa faca besici, dupa care am framantat coca. Am...
Placinte cu branza si stafide
Am pus faina intr-un castron mai mare am facut o gaura in mijloc,am pus zaharul,sarea,margarina.oul,un pic de apa calduta si drojdia,am amestecat si am lasat 15 min pana a inceput sa faca besici,dupa 15 min am inceput sa framant coca.la sfarsit am framantato cu un pic de ulei,am lasato la cadura...