Clatite cu fineti

de Lau in Dulciuri, 1 Mar 2011 | 8648 vizualizari

 

sa aveti o primavara frumoasa alaturi de cei dragi

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 l lapte
  • 200g zahar
  • un varf de sare
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • esenta  de portocale
  • faina cat cuprinde sa devina un aluat mai subtire ca la chec
  • ulei(eu pun 100g in aluat si nu mai pun in tigaie)
  • fineti pentru uns clatitele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu fineti:

amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam albusurile batute spuma, adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine. Adaugam faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si uleiul.

Punem tigaia la foc o lasam sa se incalzeasca putin, adaugam putin ulei il lasam sa se incinga dupa care punem cu polonicul aluatul in tigaie, rumenim pe amandoua parti.

Daca punem ulei in aluat nu mai punem de fiecare data ulei in tigaie.

Cand  sunt gata le ungem cu Fineti sau ce dorim. Eu le am uns si cu dulceata de cirese

Le rulam sau impaturim, eu le-am rulat dupa care le-am taiat in 2, asa nu mai arunc ce ramane

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu fineti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nuca si sos de vin