1. Spălăm ficăţeii, îi curăţăm şi îi punem la fiert cca 30 minute.Se lasă la răcit, dupa care se toacă mărunt sau se dau prin maşina de tocat.
2. Spălăm ceapa şi usturoiul,le tocăm şi le călim cca 10 minute.
3. Adăugăm ceapa,usturoiul, ouăle şi...
1. Carnea de curcan se rumeneşte în 4-5 linguri de ulei.
2. Se adaugă ceapa şi usturoiul verde tăiate mărunt. Se lasă să se călească totul 3-4 minute, după care adăugăm sosul de roşii.
3 . Potrivim de sare şi piper şi lăsăm să fiarbă aproximativ 40 de minute....
1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele.
2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte.
3. Compoziţia obţinută se toarnă peste amestecul de fulgi şi seminţe. Amestecăm bine.
4....
1. Pâinea se feliază şi se prăjeşte la cuptor până devine crocantă.
2. Se freacă cu usturoi şi se stropeşte cu ulei de măsline.
3. Conserva se scurge de ulei, apoi tăiem caracatiţa cubuleţe.
4. Roşiile se toacă mărunt.
5. ...
1.Puiul se curata, se spala si se sterge bine cu un prosop absorbat.
Intr-un mojar, pisati usturoiul, adaugati cimbrul si restul de condimente si frecati amestecul rezultat cu ulei de masline pana obtineti o pasta omogena.
2.Folosind o foarfeca de bucatarie, taiati spatele puiului de la un...
Iepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza.
Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga carnatul...
1.Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi nuca de cocos.
2.Ouăle se bat bine cu mixeul timp de 5 minute. Adăugăm zahărul, untul şi iaurtul.
3. Bananele se pisează bine şi se pun peste compoziţia de ou.
4. Începem să adăugăm câte...
1. Untul moale se freacă bine împreună cu sarea. Adăugăm oul şi amestecăm. Treptat se incorporează făina până obţinem un aluat uşor elastic. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 30 de minute.
2. Carnea de curcan deja pregătită la...
1. Pâinea se taie cubuleţe. Se încing în tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjeşte pâinea, amestecând-o până devine crocantă.
2. Se spală roşiile, ardeiul şi ceapa. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri.
3. Într-un bol mare punem...
1. Ouăle se amestecă cu laptele. Se bat bine cu telul, se adaugă caşcavalul, sarea şi piperul.
2. Ceapa şi măslinele se taie mărunt, după care le punem peste ouă.
3. Într-o tavă de brioşe punem câte o felie de prosciutto, încercând să nu lăsăm spaţiu...
Cum se prepara Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar:
1. Muşchiuleţul se curăţă de pieliţe.
2. Curăţăm usturoiul şi îl punem într-un mojar. Se pisează, după care se adaugă sarea, piperul, boabele de coriandru...
Pâinea se înmoaie în lapte. Toci ceapa şi baconul, le rumeneşti într-o tigaie împreună cu ardeiul iute tocat mărunt. Se presară sarea, piperul, boiaua şi adăugăm ficatul, laşi să se rumenească până devine crocant şi pui scorţişoara. Apoi se pune...
Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă
Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute.
Compoziţia se pune într-o tavă...
Lintea se pune la fiert împreună cu ceapa, cartoful şi morcovul, toate tăiate cuburi.
Pregătim un sos din usturoi, pătrunjel şi ulei de măsline.(se amestecă toate şi se pasează cu blenderul) Când lintea şi celalalte legume au fiert, le pasăm cu ajutorul blenderului...
Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna.
Între timp punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit scoatem seminţele, pe care le adăugăm în cratiţa de...
Dovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
Se tin la scurs cel putin 1/2 de ora, ca sa lase toata apa din ei. Intre timp tocam verdeata marunt si pisam usturoiul. Dupa ce dovleceii s-au scurs, se amesteca cu ouale, sarea, piperul, 2 linguri de faina, verdeata...
Untul trebuie adus la temperatura camerei.
Curăţaţi pasărea bine la interior şi exterior, apoi se şterge cu un prosop. Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l într-un mojar. Curăţaţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt.
Amestecaţi untul cu usturoiul pisat, o lingură de sare...
Într-un castron care se poate introduce în cuptor, se pun toate ingredientele pentru aluat, mai puţin făina, amestecăm şi dăm la cuptor.
Când untul s-a topit şi începe să facă bule se scoate din cuptor.
Dar cu mare atenţie şi cu două...
Cum se prepara Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla
1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se asezonează cu sare, piper, boia şi verdeţurile uscate.
2. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se...
1. Dupa ce biscuitii au fost pregatiti dupa reteta de aici , pregatim crema.
2. Intr-un bol punem mascarpone impreuna cu 5 linguri zahar pudra.
3. Adaugam untul si amestecam incet cu o lingura de lemn pana se incorporeaza in crema.
4. Biscuitii se sfarama.
5. Se pune cate...
1. Amestecaţi făina, cacaoa şi sarea.
2. Adăugaţi zahărul pudră şi untul.
3. Adăugaţi ciocolata topită şi răcită si amestecaţi până ce compoziţia devine uşoară, pufoasă şi cremoasă.
4.Adăugaţi făina, urmată de ou şi amestecaţi pânâ ce se...
Drob de pui
1. Spălăm ficăţeii, îi curăţăm şi îi punem la fiert cca 30 minute.Se lasă la răcit, dupa care se toacă mărunt sau se dau prin maşina de tocat. 2. Spălăm ceapa şi usturoiul,le tocăm şi le călim cca 10 minute. 3. Adăugăm ceapa,usturoiul, ouăle şi...
Stufat de curcan
1. Carnea de curcan se rumeneşte în 4-5 linguri de ulei. 2. Se adaugă ceapa şi usturoiul verde tăiate mărunt. Se lasă să se călească totul 3-4 minute, după care adăugăm sosul de roşii. 3 . Potrivim de sare şi piper şi lăsăm să fiarbă aproximativ 40 de minute....
Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide
1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele. 2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte. 3. Compoziţia obţinută se toarnă peste amestecul de fulgi şi seminţe. Amestecăm bine. 4....
Bruschete cu roşii şi caracatiţă
1. Pâinea se feliază şi se prăjeşte la cuptor până devine crocantă. 2. Se freacă cu usturoi şi se stropeşte cu ulei de măsline. 3. Conserva se scurge de ulei, apoi tăiem caracatiţa cubuleţe. 4. Roşiile se toacă mărunt. 5. ...
Pui fript “Butterfly”
1.Puiul se curata, se spala si se sterge bine cu un prosop absorbat. Intr-un mojar, pisati usturoiul, adaugati cimbrul si restul de condimente si frecati amestecul rezultat cu ulei de masline pana obtineti o pasta omogena. 2.Folosind o foarfeca de bucatarie, taiati spatele puiului de la un...
Ostropel de iepure
Iepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza. Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga carnatul...
Tort cu banane şi dulce de leche
1.Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi nuca de cocos. 2.Ouăle se bat bine cu mixeul timp de 5 minute. Adăugăm zahărul, untul şi iaurtul. 3. Bananele se pisează bine şi se pun peste compoziţia de ou. 4. Începem să adăugăm câte...
Tartă cu carne de curcan
1. Untul moale se freacă bine împreună cu sarea. Adăugăm oul şi amestecăm. Treptat se incorporează făina până obţinem un aluat uşor elastic. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 30 de minute. 2. Carnea de curcan deja pregătită la...
Panzanella (salată italiană cu pâine)
1. Pâinea se taie cubuleţe. Se încing în tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjeşte pâinea, amestecând-o până devine crocantă. 2. Se spală roşiile, ardeiul şi ceapa. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri. 3. Într-un bol mare punem...
Omletă cu prosciutto
1. Ouăle se amestecă cu laptele. Se bat bine cu telul, se adaugă caşcavalul, sarea şi piperul. 2. Ceapa şi măslinele se taie mărunt, după care le punem peste ouă. 3. Într-o tavă de brioşe punem câte o felie de prosciutto, încercând să nu lăsăm spaţiu...
Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar
Cum se prepara Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar: 1. Muşchiuleţul se curăţă de pieliţe. 2. Curăţăm usturoiul şi îl punem într-un mojar. Se pisează, după care se adaugă sarea, piperul, boabele de coriandru...
Pate din ficat de viţel
Pâinea se înmoaie în lapte. Toci ceapa şi baconul, le rumeneşti într-o tigaie împreună cu ardeiul iute tocat mărunt. Se presară sarea, piperul, boiaua şi adăugăm ficatul, laşi să se rumenească până devine crocant şi pui scorţişoara. Apoi se pune...
Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată
Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute. Compoziţia se pune într-o tavă...
Supă cremă de linte
Lintea se pune la fiert împreună cu ceapa, cartoful şi morcovul, toate tăiate cuburi. Pregătim un sos din usturoi, pătrunjel şi ulei de măsline.(se amestecă toate şi se pasează cu blenderul) Când lintea şi celalalte legume au fiert, le pasăm cu ajutorul blenderului...
Panna cotta cu vanilie
Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna. Între timp punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit scoatem seminţele, pe care le adăugăm în cratiţa de...
Chifteluţe de dovlecei
Dovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se tin la scurs cel putin 1/2 de ora, ca sa lase toata apa din ei. Intre timp tocam verdeata marunt si pisam usturoiul. Dupa ce dovleceii s-au scurs, se amesteca cu ouale, sarea, piperul, 2 linguri de faina, verdeata...
Curcan cu crustă de verdeţuri
Untul trebuie adus la temperatura camerei. Curăţaţi pasărea bine la interior şi exterior, apoi se şterge cu un prosop. Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l într-un mojar. Curăţaţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt. Amestecaţi untul cu usturoiul pisat, o lingură de sare...
Tartă cu vanilie
Într-un castron care se poate introduce în cuptor, se pun toate ingredientele pentru aluat, mai puţin făina, amestecăm şi dăm la cuptor. Când untul s-a topit şi începe să facă bule se scoate din cuptor. Dar cu mare atenţie şi cu două...
Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla
Cum se prepara Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla 1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se asezonează cu sare, piper, boia şi verdeţurile uscate. 2. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se...
Desert cu biscuiti si mascarpone
1. Dupa ce biscuitii au fost pregatiti dupa reteta de aici , pregatim crema. 2. Intr-un bol punem mascarpone impreuna cu 5 linguri zahar pudra. 3. Adaugam untul si amestecam incet cu o lingura de lemn pana se incorporeaza in crema. 4. Biscuitii se sfarama. 5. Se pune cate...
Tartă cu ciocolată
1. Amestecaţi făina, cacaoa şi sarea. 2. Adăugaţi zahărul pudră şi untul. 3. Adăugaţi ciocolata topită şi răcită si amestecaţi până ce compoziţia devine uşoară, pufoasă şi cremoasă. 4.Adăugaţi făina, urmată de ou şi amestecaţi pânâ ce se...