Omletă cu prosciutto

de sisterskitchen in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2012 | 3882 vizualizari

 

Omleta este întotdeauna o soluţie excelentă pentru un mic dejun consistent.
Şi fiindcă ne plac atât de mult brioşele, ne-am gândit să încălcăm 'regulile' şi să folosim formele acestora pentru pregătirea unei omlete cu prosciutto, cu care ne-am răsfăţat într-una din aceste dimineţi.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri de lapte
  • 6 felii de prosciutto
  • 2 fire de ceapă verde
  • 6 măsline
  • 2 roşii cherry
  • o mână de caşcaval tăiat cubuleţe
  • 1/4 linguriţă pătrunjel proaspăt/ uscat tocat mărunt
  • sare şi piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă cu prosciutto:

1. Ouăle se amestecă cu laptele. Se bat bine cu telul, se adaugă caşcavalul, sarea şi piperul.

2. Ceapa şi măslinele se taie mărunt, după care le punem peste ouă.

3. Într-o tavă de brioşe punem câte o felie de prosciutto, încercând să nu lăsăm spaţiu neacoperit (un lucru la care nu ne-am descurcat prea bine:)).

4. Luăm un polonic şi cu grijă umplem formele.

5. Deasupra punem câte o felie de roşie şi introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omletă țărănească - Micul dejun perfect