O idee minunată pentru prânzul de azi...o salată plină de vitamine, arome şi culoare.
1. Pâinea se taie cubuleţe. Se încing în tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjeşte pâinea, amestecând-o până devine crocantă.
2. Se spală roşiile, ardeiul şi ceapa. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri.
3. Într-un bol mare punem roşiile tăiate în patru, ardeii tăiaţi cubuleţe şi ceapa tăiată fideluţă.
4. Deschidem conserva de anchoa şi scurgem bine de ulei. Apoi adăugăm fileurile de anchoa tăiate cubuleţe şi pâinea peste celelalte ingrediente.
5. Într-un castronel preparăm o vinegretă din 6 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe de zeamă de lămâie, sare şi piper.
6. Se amestecă toate ingredientele şi se pune vinegreta.