Pentru aluat:
Amestecăm toate ingredientele, aluatul il împărţim in două bucăţi egale și întindem două foi.
Pentru crema de cocos:
Batem albusurile spuma cu zahărul, adăugăm cocosul.
întindem o foaie de aluat, punem crema de cocos și a doua foaie și...
Punem untul, untul de arahide și zahărul și amestecăm bina.
Adăugăm oul și esenţa de vanilie si continuam sa amestecam.
Adăugăm faina, praful de copt și bicarbonatul.
Apoi adăugăm ciocolata, eu am luat două tablete de ciocolată simplă și le-am tăiat in cubulete.
Le...
Amestecăm unul cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie si bicarbonatul stins in zeama de lămâie.
Adăugăm treptat faina,se framanta bine aluatul,se pune intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore.
Se pune in forma de copt alutul,se inteapa cu o furculita si se da...
Separăm albusurile de galbesnusuri.
Batem albusurile cu zahărul si praful de sare până se întăresc ca o bezea.
In alt bol amestecăm galbenusurile cu uleiul, esenţa de rom, coaja de lămâie și albusurile bătute spuma.
Împărţim in două părţi...
Faina se pune intr-un castron inalt,se pune oul in mijloc,zaharul,apa minerala si se amesteca bine cu un tel.
Se pun esentele si lapte cat cuprinde pentru a forma o compozitie mai groasa.
Se pune o tigaie la incins,se prajesc clatitele pe ambele parti sis e scot pe o farfurie.
Se unge...
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile se amesteca cu zaharul spuma, pe urma adaugam mascarpone.
Albusurile se bat spuma separat cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de galbenusuri.
Piscoturile se inmoaie in amestecul de cafea cu lichior.
Se aseaza primul rand de...
Drojdia se framanta si se topeste in 50 ml lapte caldut.
Se pun la fiert 50 g zahar cu 150 ml lapte la foc mic.Se adauga macul si 50 g de unt.
Se lasa sa fiarba 5 minute,amestecand continuu,si se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Faina se pune intr-un castron,se face o gaura in...
Se mixeaxa untul cu zaharul tos si zaharul vanilat pana devine spumos.
Se adauga pe rand ouale,sarea,coaja de lamaie rasa,faina amestecata cu praful de copt si laptele.
Se framanta compozitia pana devine un aluat uniform.
Se adauga murele si se amesteca usor sa nu se sfarame.
O tava...
Biscuitii se dau prin masina de tocat si se amesteca cu zaharul pudra, margarina (sa fie la temperatura camerei), cacao, romul si zaharul vanilat.
Se formeaza niste bilute care se dau prin nuca de cocos.
In mijlocul bilei se pot pune bomboane sau visine din visinata.
Intr-un bol se pun urmatoarele si se amesteca cu o lingura:faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul si sarea.
Separat se amesteca ouale,laptele batut si untul.Se toarna compozitia peste faina si amestecam cu un tel.Compozitia trebuie sa fie mai groasa.
Intr-o tigaie incinsa punem putin...
Prajitura cu cocos si crema de vanilie
Pentru aluat: Amestecăm toate ingredientele, aluatul il împărţim in două bucăţi egale și întindem două foi. Pentru crema de cocos: Batem albusurile spuma cu zahărul, adăugăm cocosul. întindem o foaie de aluat, punem crema de cocos și a doua foaie și...
Fursecuri cu unt de arahide
Punem untul, untul de arahide și zahărul și amestecăm bina. Adăugăm oul și esenţa de vanilie si continuam sa amestecam. Adăugăm faina, praful de copt și bicarbonatul. Apoi adăugăm ciocolata, eu am luat două tablete de ciocolată simplă și le-am tăiat in cubulete. Le...
Tarta cu visine
Amestecăm unul cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie si bicarbonatul stins in zeama de lămâie. Adăugăm treptat faina,se framanta bine aluatul,se pune intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore. Se pune in forma de copt alutul,se inteapa cu o furculita si se da...
Pandispan in forme de briose
Separăm albusurile de galbesnusuri. Batem albusurile cu zahărul si praful de sare până se întăresc ca o bezea. In alt bol amestecăm galbenusurile cu uleiul, esenţa de rom, coaja de lămâie și albusurile bătute spuma. Împărţim in două părţi...
Pancakes cu dulceata de capsuni
Faina se pune intr-un castron inalt,se pune oul in mijloc,zaharul,apa minerala si se amesteca bine cu un tel. Se pun esentele si lapte cat cuprinde pentru a forma o compozitie mai groasa. Se pune o tigaie la incins,se prajesc clatitele pe ambele parti sis e scot pe o farfurie. Se unge...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Galbenusurile se amesteca cu zaharul spuma, pe urma adaugam mascarpone. Albusurile se bat spuma separat cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de galbenusuri. Piscoturile se inmoaie in amestecul de cafea cu lichior. Se aseaza primul rand de...
Cozonac cu mac
Drojdia se framanta si se topeste in 50 ml lapte caldut. Se pun la fiert 50 g zahar cu 150 ml lapte la foc mic.Se adauga macul si 50 g de unt. Se lasa sa fiarba 5 minute,amestecand continuu,si se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Faina se pune intr-un castron,se face o gaura in...
Placinta cu mure
Se mixeaxa untul cu zaharul tos si zaharul vanilat pana devine spumos. Se adauga pe rand ouale,sarea,coaja de lamaie rasa,faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se framanta compozitia pana devine un aluat uniform. Se adauga murele si se amesteca usor sa nu se sfarame. O tava...
Bombe
Biscuitii se dau prin masina de tocat si se amesteca cu zaharul pudra, margarina (sa fie la temperatura camerei), cacao, romul si zaharul vanilat. Se formeaza niste bilute care se dau prin nuca de cocos. In mijlocul bilei se pot pune bomboane sau visine din visinata.
Clatite americane
Intr-un bol se pun urmatoarele si se amesteca cu o lingura:faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul si sarea. Separat se amesteca ouale,laptele batut si untul.Se toarna compozitia peste faina si amestecam cu un tel.Compozitia trebuie sa fie mai groasa. Intr-o tigaie incinsa punem putin...