De foarte mult timp imi doream sa pregatesc un tort cu morcovi. Ca de obicei, la putin am fost sceptica, nu credeam ca o sa mananc, dar surpriza, m-a cucerit de la prima inghititura. Blatul este umed, nu are nevoie de insiropare si este foarte gustos. Iar crema de branza cu frisca si lamaie l-a facut sa fie grozav. Ma bucur mult ca am incercat reteta, o sa il pregatesc mai des cu siguranta si este perfect chiar si pentru sarbatorile! Poate il incercati si voi!
Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri. Adaugati morcovul ras, amestecati usor. Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta. La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm. Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il taiati in 3 foi. Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.
Crema: Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa. Asezati prima foaie de blat pe un platou. Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati. Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat. Apasati usor si dati tortul la rece o ora. Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa. Il decorati dupa preferinte! Sa aveti pofta! Sursa de inspiratie