Desert tort cu morcovi si nuca

de Rocsi in Torturi, 7 Ian 2020 | 4110 vizualizari

 

De foarte mult timp imi doream sa pregatesc un tort cu morcovi. Ca de obicei, la putin am fost sceptica, nu credeam ca o sa mananc, dar surpriza, m-a cucerit de la prima inghititura. Blatul este umed, nu are nevoie de insiropare si este foarte gustos. Iar crema de branza cu frisca si lamaie l-a facut sa fie grozav. Ma bucur mult ca am incercat reteta, o sa il pregatesc mai des cu siguranta si este perfect chiar si pentru sarbatorile! Poate il incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua (3 daca sunt mai mari)
    • 120 gr zahar brut
    • 70 ml ulei
    • 100 gr nuca prajita si macinata
    • 200 gr morcov dat pe razatoarea mica
    • 170 gr faina
    • 1 pliculet praf de copt
    • 1 lingurita scortisoara
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 450 gr crema de branza
    • 200 ml frisca lichida
    • 2 linguri cu varf zahar pudra
    • 1 lingurita esenta de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu morcovi si nuca:

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.  Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri. Adaugati morcovul ras, amestecati usor. Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta. La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.

Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm. Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il taiati in 3 foi. Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.

Crema: Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa. Asezati prima foaie de blat pe un platou. Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati. Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat. Apasati usor si dati tortul la rece o ora. Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa. Il decorati dupa preferinte! Sa aveti pofta! Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu morcovi si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru"MAMA"