Ca la bucatarasi acasa
Poate nu o sa va vina sa credeti, dar este prima data cand fac gogosi. :“> Am mai zis si alta data, unul din motivele pentru care ador acest site, este faptul ca te provoaca sa incerci ce nu ai mai incercat, sa iti pui imaginatia la treaba, sa darami niste bariere pe care singur ti le-ai impus ( nu am facut gogosi pana acum, pentru ca mi se pareau greu de facut, inca nu mi-am schimbat in totalitate parerea… :P). Am gasit reteta intr-o revista si am zis sa o incerc. Initial, nu am vrut sa schimb nimic, dar nu mi-a iesit aluatul cum trebuie si am adaugat lapte si evident ca nu eram eu daca nu puneam seminte de chia... ;)) Mai am de lucru la aspect, dar la gust sunt bune.
Punem la fiert apa, untul, zaharul si sarea. Cand apa clocoteste, dam focul mic, adaugam toata faina, esenta de rom si coaja de portocala, amestecand bine, pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului. Lasam sa se racoreasca 5-10 minute. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Pentru ca a iesit aluatul cam gros, am adaugat 200 ml de lapte caldut. Amestecam, adaugam semintele de chia si omogenizam bine. Incingem uleiul intr-o tigaie inalta si adaugam cate o lingura de aluat.
Prajim gogosile pe ambele parti si le scoatem pe hartie absorbanta. Pudram cu zahar pudra si scortisoara. Pofta buna!