Zebra pandispan cu sos de ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 21 Aug 2016 | 4646 vizualizari

 

Un pandispan delicios pe care l-am facut pentru a consuma ouale din frigider si l-am facut intr-o tava rotunda, cea mai mare tava pe care o aveam in casa :)) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/pandispan-zebra-cu-sos-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 10 oua
    • 250 g zahar
    • 250 g faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 esenta de lamaie
    Ingrediente sos de ciocolata:
    • 50 g unt
    • 50 g cacao
    • 150 g zahar
    • 50 g apa
    • 1 esenta de rom
    • + ornamente pentru presarat deasupra
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zebra pandispan cu sos de ciocolata:

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam bine si apoi le punem peste albusuri.

Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina si praful de copt si  incorporam bine. Adaugam si esenta.

Eu am folosit o tava mare cu diametrul de 36 de cm. Daca folositi una mai mica, injumatatiti cantitatile pentru pandispan.

Punem compozitia de pandispan intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam pandispanul la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Trecem apoi la prepararea sosului de ciocolata: punem intr-o craticioara untul, apa si zaharul si punem pe foc pana cand zaharul se topeste. Adaugam apoi treptat si cacao si amestecam bine. Mai lasam pe foc 5-6 minute dupa care putem lasa sosul de ciocolata sa se racoreasca putin. Adaugam si esneta de rom in sosul de ciocolata.

Portionam pandispanul si departam putin fiecare portie de cealalta sa curga frumos sosul de ciocolata si cu o lingura punem ciocolata deasupra fiecarei portii de pandispan.

Deasupra presaram ornamente de ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti presara cacao deasupra sau nuca de cocos daca nu aveti ornamente de ciocolata, sau chiar sa puneti ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zebra pandispan cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandina cu ness