Zebra pandispan cu sos de ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 21 Aug 2016 | 4797 vizualizari

 

Un pandispan delicios pe care l-am facut pentru a consuma ouale din frigider si l-am facut intr-o tava rotunda, cea mai mare tava pe care o aveam in casa :)) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/pandispan-zebra-cu-sos-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 10 oua
    • 250 g zahar
    • 250 g faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 esenta de lamaie
    Ingrediente sos de ciocolata:
    • 50 g unt
    • 50 g cacao
    • 150 g zahar
    • 50 g apa
    • 1 esenta de rom
    • + ornamente pentru presarat deasupra
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zebra pandispan cu sos de ciocolata:

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam bine si apoi le punem peste albusuri.

Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina si praful de copt si  incorporam bine. Adaugam si esenta.

Eu am folosit o tava mare cu diametrul de 36 de cm. Daca folositi una mai mica, injumatatiti cantitatile pentru pandispan.

Punem compozitia de pandispan intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam pandispanul la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Trecem apoi la prepararea sosului de ciocolata: punem intr-o craticioara untul, apa si zaharul si punem pe foc pana cand zaharul se topeste. Adaugam apoi treptat si cacao si amestecam bine. Mai lasam pe foc 5-6 minute dupa care putem lasa sosul de ciocolata sa se racoreasca putin. Adaugam si esneta de rom in sosul de ciocolata.

Portionam pandispanul si departam putin fiecare portie de cealalta sa curga frumos sosul de ciocolata si cu o lingura punem ciocolata deasupra fiecarei portii de pandispan.

Deasupra presaram ornamente de ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti presara cacao deasupra sau nuca de cocos daca nu aveti ornamente de ciocolata, sau chiar sa puneti ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zebra pandispan cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandina cu ness