Pentru blat:
Pentru crema:
Caramel:
Spuma de bezea:
Decor:
BLAT:
Separam albusurile de galbenusuri
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul
Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt
Amestecam cele doua compozitii obtinute
Adaugam faina treptat, apoi nucile macinate, amestecand de sus in jos
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt
Dam la cuptorul incins la 180 grade aproximativ 20-25 minute
Dupa coacere il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem in 2 parti egale
CREMA:
Batem galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si zaharul este aproape topit
In faina adaugam treptat laptele,amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase
Incorporam preparatul obtinut in spuma de galbenusuri si il punem pe aburi, amestecand continuu pana se ingroasa crema
Luam de pe aburi si o lasam sa se raceasca
Untul la temperatura camerei il mixam pana devine spumos
Adaugam cate o lingura din crema racita in unt, amestecand cu grija de sus in jos sa nu se taie crema
Continuam procedeul pana incorporam toata crema
CARAMEL:
Intr-o craticioara punem la foc zaharul, amestecan pana se topeste si devine lichid
Luam vasul de pe foc,
Adaugam untul, amestecand continuu
Insiropam cele doua blaturi cu compozitia obtinuta, pana aceasta este calda
SPUMA DE BEZEA:
Mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul
Punem pe abur pentru 5 minute
Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul, dupa care incepem asamblarea prajiturii: blat-caramel-crema-blat-caramel-crema-spuma de bezea
Deasupra presaram fulgi de ciocolata.
Lasam cam 2-3 ore inainte de servire.