Supa de pui..pentru unii muma, pentru altii...muma (nu ciuma!). Toate culturile (europene, americane, asiatice) venereaza supa de pui. Doctorii evidentiaza efectele ei benefice asupra sanatatii noastre. Artistii ii aduc ofrande muzicale, iar autorii de "opere" gastronomice ii lauda efectele spirituale. Care-i treaba?
Supa de pui este o supa care se obtine prin fierberea apei impreuna cu parti si/sau oase de pui, legume si arome. Supa de pui traditionala este o supa limpede, servita sau cu bucati mici de pui/legume, sau cu fidea (taitei) sau cu boabe de orez/orz. De asemenea, supa de pui a dobandit reputatia unui remediu popular in tratarea racelii. Valoarea terapeutica a supei de pui provine din usurinta cu care organismul nostru asimileaza alimentele folosite la prepararea supei. Prin fierbere se pierde jumatate din cantitatea de vitamine din legume. De aceea se recomanda prepararea supei de pui la foc mic.
Complexitate: redusa
Calorii: 150/portie
Beneficii: ajuta ficatul in procesul de detoxifiere a sangelui, stimuleaza circulatia sangvina, reduce inflamatiile si ofera organismului mineralele de care are nevoie.
...in ritmurile "Chicken Noodle Soup" (o puteti asculta aici) m-am apucat de treaba....
...am pus apa la fiert intr-o oala (capacitate: 4 l). In apa am pus 6 pulpe de pui intregi..
...am lasat putin la fiert (vreo 5 min) si am adaugat o lingurita de sare de bucatarie...
...intre timp am curatat legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul si telina...
...am lasat timp de fierbere vreo ora si 15 minute (din cand in cand am spumat zeama)...
...dupa ce s-au fiert (carnea si legumele) am strecurat zeama, legumele le-am mancat cu sare, iar carnea de pui am utilizat-o la pilaf...
...am pus zeama la foc si am lasat-o sa dea in clocot...apoi am adaugat 5 lingurite de pudra de legume uscate.
...dupa inca alte 2 minute am adaugat jumate din punga cu fidea de la Baneasa
...am lasat sa se fiarba fideaua, apoi am verificat supa de sare si am adaugat patrunjelul tocat...si e gata!