Puteti sa serviti ca aperitiv zaccusca cu paine de diverse tiputi de paine si cu rosii cherry de diverse culori precum in imaginea postata.
P.S Rosiile de genul asta le-am luat de la Lidl .
Pofta buna ^^ !
Spalati ardeii si vinetele si aveti grija sa le stergeti cu un prosop si abea apoi sa le puneti la copt.Dupa ce s-au copt le curatati bine de pielita.
Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot sau daca nu aveti robot ca sa fie fine la gust.
Incingeti uleiul (nu mult cantitativ)intr-o oala non-stick si adaugati ceapa; dupa ce sa inmuiat putin ceapa si are consistenta usor cristalina, adaugati morcovii si putina sare de mare.Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot si in final se adauga piperul si foi de dafin dupa gust si putin curry . Lasati la foc potrivit timp de 2 ore ( nu uitati cam din cand in cand sa verificati si sa invartiti continutul).
Cand compozitia este gata, adaugati in borcane .
Dupa ce se raceste zacusca, serviti-o pe paine ori de cate ori doriti.
1
Aveti grija sa va sterilizati borcanele !!!!! Asigurati-va ca borcanele sunt cu sticla suficient de groasa ca sa nu cedeze la sterilizare
2
Nu uitati sa puneti borcanele cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura dupa ce le-ati umplut cu continut ca sa se aseze bine, dupa 5-10 minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc foarte bine.